Ce s-a întâmplat cu civilul german împușcat în timp ce se îndrepta spre aeroport în Afganistan. Ultimele detalii de la Kabul

Nicu Stan 20.08.2021, 17:20
Ce s-a întâmplat cu civilul german împușcat în timp ce se îndrepta spre aeroport în Afganistan. Ultimele detalii de la Kabul

Ce s-a întâmplat cu civilul german împușcat în timp ce se îndrepta spre aeroport în Afganistan. Cetățeanul german a fost rănit astăzi în timp ce se deplasa spre aeroportul din Kabul. Care este situația acestuia, vedeți în articolul de mai jos.

Civilul german împușcat în Afganistan va fi repatriat. Viața acestuia nu este în pericol

Un cetățean civil german a fost împuşcat vineri în timp ce se deplasa spre aeroportul din Kabul, capitala Afganistanului. Starea sănătăţii acestuia nu este îngrijorătoare, iar el va fi în curând evacuat din Afganistan, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului german, potrivit Reuters.

”Un civil german a fost rănit de un glonţ, în drumul său spre aeroport. El primeşte îngrijiri medicale, viaţa sa nu este în pericol şi va fi evacuat în curând”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Barbatul impuscat se indrepta spre aeroport
Barbatul impuscat se indrepta spre aeroport

Germania mai trimite la Kabul două elicoptere

De asemenea, Germania va trimite la Kabul două elicoptere uşoare pentru a evacua cetăţenii germani expuşi riscurilor sau aflaţi în regiunimai îndepărtate, a declarat Martin Burmeister, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.

Elicopterele vor sosi sâmbătă dimineaţă în capitala Kabul. Astfel, forţele speciale germane utilizează acest tip de elicoptere uşoare şi sunt antrenate pentru a evacua oameeni aflați în situaţii de criză.

Germania a mai transportat 185 de oameni din Kabul

În plus, vineri la prânz urma să ajungă în Germania primul avion de transport direct de la Kabul, în cadrul unei misiuni de evacuare după preluarea controlului de către talibani la Kabul. Astfel, la bordul avionului Airbus A310-MRTT, care va ateriza la Hanovra, se regăsesc 185 de persoane care au avut nevoie de protecţie.

Zborul direct este primul de acest fel, întrucât armata germană, cunoscută ca și Bundeswehr, a efectuat până în prezent doar zboruri cu avioane militare de transport între Kabul şi capitala uzbekă Taşkent. De aici, civilii au fost aduşi în Germania cu avioane de pasageri.

Câți oameni a evacuat Germania din Afganistan

Până acum armata germană a evacuat peste 1.640 de persoane din Afganistan, cu 11 zboruri, anunță Bundeswehr pe Twitter.

Între timp s-a aflat că fostul președinte al Afganistanului, Ashraf Ghani, a plecat din țară cu o sumă mare de bani. Suma de bani a fost transportată de președinte cu patru mașini și încărcată într-un elicopter.

Cu câți bani a fugit Ashraf Ghani din țară

De asemenea, o parte din bani se pare că nu au mai încăput în elicopter, astfel că s-a renunțat la o pate din bani chiar pe pista aeroportului.

Ashraf Ghani ar fi plecat din țară cu nu mai puțin de 149 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe