Ce s-a întâmplat când Mircea Badea a fost oprit de Poliție pentru verificări. „Tremura tot, săracul”

Redacția IMPACT 26.03.2020, 14:29
Ce s-a întâmplat când Mircea Badea a fost oprit de Poliție pentru verificări. „Tremura tot, săracul”

Mircea Badea a povestit un episod în care a fost oprit pe stradă de Poliție, în timp ce se afla pe carosabil. Poliția Română a oprit autovehiculul în care se afla jurnalistul, în baza procedurilor Ordonanței Militare nr.3.

Cum a decurs pentru Mircea Badea întâlnirea cu poliția, pe străzile din București

Realizatorul emisiunii „În gura presei”, difuzată pe postul de televiziune Antena 3 povestește cum a fost oprit de polițiști, noaptea trecută, în timp ce se afla în mașina personală. Episodul este unul cu tentă amuzantă.

„Azi-noapte m-a oprit filtrul de Poliție în trafic. Cinci minute am stat acolo. Discuția a fost superbă pentru că îți dai seama că a fost frig. A venit unul, săracul, și tremura rău. Sper să nu fi răcit.
S-a apropiat de mașină cu masca pe față și eu dau să deschid geamul. Și el spune «Nu deschideți geamul! Nu deschideți geamul! Lăsați-l doar puțin cât să ne auzim». L-am deschis puțin. «E bine așa», mi-a zis săracul, care era și el speriat.

Mi-a zis să lipesc documentele de geam. Îi pun documentul așa… Poc! Se uită cu lanterna și mă întreabă «Buletin aveți?» Pun documentele într-o parte și scot buletinul. Îl lipesc de geam și începe să-mi spună CNP-ul prin stație. La un moment dat zice «E în regulă» și am plecat”, a povestit Mircea Badea la Antena 3.

Potrivit Ordonanței Militare nr.3, adpotată marți, 24 martie, România intră oficial în carantină totală. Cetățenii români pot ieși din casă doar pentru a se duce la serviciu, acolo unde este necesară deplasare, la cumpărturi și la farmacie.

Poliția Română face verificări în baza Ordonanței nr.3. Foto: Inquam Photos/ George Calin
Poliția Română face verificări în baza Ordonanței nr.3. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Totodată, se permite deplasarea și pentru achiziționarea de hrană pentru animalele de companie, precum și plimbarea scurtă a acestora, în permiterul domiciliului.

Potrivit celor mai recente informări venite de la Grupul de Comunicare Strategică, situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că peste 1000 de români, mai precis 1029, au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alte 17 și-au pierdut viața, iar alte 23 se află în stare gravă. Doar 94 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe