Ce s-a găsit în casa criminalului din Bascov. Bărbatul a fost reținut de polițiști

Andra Daoud 10.08.2022, 10:11
Ce s-a găsit în casa criminalului din Bascov. Bărbatul a fost reținut de polițiști

Bărbatul care a oripilat comunitatea din Bascov, județul Argeș, după ce și-a omorât familia, a fost reținut de polițiști. Oamenii legii încearcă să afle motivul crimei, iar suspectul a fost audiat ore întregi noaptea trecută, la Parchet. Criminaliștii care au ajuns la fața locului au găsit scene greu de descris, iar autopsia victimelor urmează să scoată la iveală mai multe detalii.

Ce au găsit polițiștii în casa în care au fost comise crimele

Un bărbat cunoscut ca având probleme psihice, din comuna Bascov, județul Argeș, și-a ucis întreaga familie noaptea, în somn. Individul s-a refugiat într-o pădure după ce a comis crimele și ar fi încercat să își ia și el viața. Polițiștii l-au găsit și l-au dus la audieri. Între timp, scenele descoperite în casa unde s-au petrecut ororile i-au șocat până și pe criminaliști.

Individul și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata de numai 5 ani, folosind obiecte contondente. Crimele au avut loc noaptea, în timp ce cei cinci dormeau. Suspectul era în evidența unui medic psihiatru din Pitești, însă nu ar fi creat niciodată probleme în comunitate până acum. Ancheta urmează să stabilească dacă avea sau nu discernământ în momentul producerii crimelor, însă va fi dificil de aflat motivul, având în vedere afecțiunile psihice ale bărbatului. Medicii legiști urmează să facă autopsiile celor cinci victime astăzi, iar rezultatele vor contribui la anchetă.

„La fața locului lucrurile sunt greu de descris. Victimele poartă semnele unor agresiuni intense. Este ceva inimaginabil! Cinci cadavre, extrem de impresionant! Fiecare cadavru în particularitate cu specificitatea leziunilor traumatice. Pe scurt, ceea ce pot să vă spun este că s-au folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente de diferite dimensiuni și obiecte tăietoare”, au spus criminaliștii.

Ce s-a gasit in casa criminalului din Bascov. Barbatul a fost retinut de politisti
Scenele descoperite in casa in care au avut loc crimele i-au socat si pe politisti

Bărbatul a recunoscut crima

Una dintre victime, sora criminalului, era asistentă la Spitalul Militar din Pitești. Soțul ei fusese medic la același spital, în prezent fiind pensionat. El a fost cel care a descoperit scenele sângeroase și a alertat poliția. Suspectul a recunoscut crimele și urmează să fie supus unui examen psihiatric, pentru a se stabili dacă avea discernământ.

„Despre persoana respectivă (…) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul.

Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (…) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (…) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (…) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor.”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

Urmăriți Impact.ro și pe