Ce s-a ales de Sorina, la un an de când a ajuns la familia adoptivă din SUA. Viața i s-a schimbat complet

Raluca Juncu 22.06.2020, 11:03

A trecut un an de la cazul Sorinei, o fetiță din județul Mehedinți care a fost adoptată în fina de o familie stabilită în SUA, după ce a fost refuzată la adopție de peste 100 de familii. Cum s-a adaptat copilul peste Ocean?

Cazul Sorinei, un an de la adopție

Povestea Sorinei ai impresionat o țară-ntreagă în urmă cu an după ce s-a aflat că 122 de familii din România au refuzat să o adopte pe motiv că este de etnie romă. Copilul în vârstă de 9 ani a fost luat cu forța de la asistenta maternală din Baia de Aramă (județul Mehedinți) care o îngrijea, fiind, în cele din urmă adoptată de Gabriel și Ramona Săcărin, o familie stabilită în Statele Unite.

Într-un interviu pentru newsweek.ro, Ramona Săcărin a povestit cum a fost primul an pentru Sorina în noua sa familie și cum s-a adaptat la noua sa viață.

„Sorina a devenit imediat o parte din familie. S-a adaptat imediat la noua ei viață, unde a înțeles cât de important este să ai încredere în tine, să îți propui să realizezi ceva și să faci tot ce poți pentru a îndeplini ce ți-ai propus. Este fericită și înflorește văzând cu ochii.

I s a schimbat lumina din priviri, este încrezătoare, curajoasă și știe că, orice încearcă să realizeze, noi suntem aici să o susținem”, a declarat mama adoptivă a Sorinei.

Totodată, fetița de 9 ani și-a descoperit pasiunea pentru muzică, motiv pentru care urmează cursurile în cadrul unei școli de muzică, unde a învățat să cânte la pian, făcându-și mândri părinții adoptivi. Sorina s-a integrat perfect în familia Săcărin, alături de ceilalți doi copii ai familiei, Adam și Ava.

„Este pasionată de instrumente muzicale, merge la o școala de muzică, cântă la pian, a terminat nivelul de începători și deja lucrează la nivelul 1.

Practică zilnic și citește cântece noi după note. Pentru că Ava, fetița noastră cea mare, cânta la violoncel în orchestra școlii, Sorina a dorit să învețe și ea un instrument, ca să poată intra în orchestră, așa că, din decembrie, ia și lecții de vioara. Suntem mândri de ea, a învățat engleză foarte repede. Sorina nu doar că s-a adaptat într-un an, a înflorit pur și simplu”, a mai declarat Ramona Săcărin.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe