Ce s-a ales de Mercedesul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Mașina arăta impecabil în 2016

Stan Filon 13.04.2022, 09:38
Ce s-a ales de Mercedesul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Mașina arăta impecabil în 2016

Chiar dacă era un patriot declarat, Nicolae Ceaușescu avea printre mașinile sale preferate și un autoturism nemțesc. Era foarte mândru de Mercedesul său, care recent a fost scos la licitație. Vorbim despre un Mercedes-Benz 350 SL fabricat în anul 1973. Era o adevărată bijuterie la vremea sa, dar și-a păstrat valoarea și peste timp. Acum mașina a fost vândută cu o mică avere.

Ce s-a ales de Mercedesul preferat al lui Nicolae Ceaușescu

A fost scoasă la licitație o mașină care a aparținut dictatorului Nicolae Ceaușescu. Bijuteria este un Mercedes-Benz 350 SL cu doar 17.500 de km la bord. Autoturismul are chiar și cauciucurile sale originale, iar în interior încă se mai găsește stația de emisie-recepție cu care dictatorul comunica cu cei aflați în paza sa. Autoturismul are canapele din piele, iar pasionații s-au bucurat atunci când au văzut că o așa bijuterie este scoasă la licitație.

Automobilul fusese cumpărat de Conor Hughes în 1999, dar din 2007 nu a mai fost condus. Cu toate acestea, conform anunțului casei de licitații, mașina este într-o stare foarte bună, așa că și-a găsit imediat cumpărător. Mercedesul a fost vândut cu suma de 49.450 de euro, iar banii încasați vor fi donați unei organizații ce ajută orfanii din țara noastră.

Ce s-a ales de Mercedesul preferat al lui Nicolae Ceausescu
Ce s-a ales de Mercedesul preferat al lui Nicolae Ceausescu

Banii se întorc în România

„Adevărata poveste este ironia situaţiei. Maşina i-a aparţinut lui Ceauşescu, iar banii din vânzarea maşinii vor ajunge înapoi în România”, a declarat Conor Hughes.

Banii încasați de pe urma vânzării mașinii care i-a aparținut cândva lui Nicolae Ceaușescu au ajuns în conturile fundației de caritate irlandeză Crosscause, fondată în 2003 pentru a oferi sprijin şi educaţie pentru peste 60 de orfani cu nevoi speciale din România.

Urmăriți Impact.ro și pe