Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august. Ajută la îndeplinirea dorințelor

Badea Violeta 14.08.2022, 16:00
Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august. Ajută la îndeplinirea dorințelor

Pe data de 15 august, creștinii celebrează Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, conform Calendarului Crestin Ortodox. În această zi extrem de importantă, credincioșii care întâmpină diferite probleme sau se află într-un impas, se roagă Sfintei Fecioare Maria ca să-i ajute să treacă cu bine peste acestea și să găsească calea cea bună. Iată ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august!

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria

Adormirea Maicii Domnului este, fără îndoială, cea mai importantă sărbătoare creștină a anotimpului de vară. Pe data de 15 august, creștin ortodocșii merg la biserică ca să se roage Sfintei Fecioare Maria, pentru ca Ea să-i ajute să treacă peste momente dificile din viața lor. De asemenea, conform tradiției populare, oamenii aduc fructe pe care le împart pentru cei trecuți în neființă.

Se spune că de Sfânta Maria Mare oamenii care întâmpină greutăți se roagă la Sfânta Fecioară Maria să-i ajute să le depășească cu bine. Despre rugăciunea de mai jos, se spune că este extrem de puternică și poate îndeplini orice dorință.

Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august
Ce rugăciune este bine să rostești de Sfânta Maria, pe 15 august

Rugăciune către Sfânta Maria pentru îndeplinirea dorințelor

În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta una dintre cele mai puternice rugăciuni îndreptate către Sfânta Maria. Se spune că aceasta poate îndeplini orice dorință.

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

După aceste cuvinte serostește rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi:

„Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin!”.

Când se urează „La Mulți Ani” de Sfânta Maria

Pe data de 15 august se sărbătorește Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, în timp ce pe data de 8 septembrie se celebrează Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului.

Unii credincioși susțin că nu este bine să transmiți urări pe data de 15 august, fiindcă în această zi se pomenesc cei decedați. Prin urmare, mulți transmit urări de la mulți ani pe data de 8 septembrie de Nașterea Maicii Domnului. Totuși, preotii susțin că nu este greșit să spui cuiva „La Mulți Ani” pe 15 august. Potrivit acestora, urări se pot transmite în ambele zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...