Ce riscă Simona Halep după turneul de la Praga. Documentul care circulă acum pe internet a pus pe jar lumea tenisului

Marian Cărăvan 10.08.2020, 14:05
Ce riscă Simona Halep după turneul de la Praga. Documentul care circulă acum pe internet a pus pe jar lumea tenisului

Pentru Simona Halep, revenirea în circuitul profesionist aduce cu sine o serie de probleme, pe care campioana de la Wimbledon încearcă să le gestioneze cum poate mai bine. E o perioadă a deciziilor, iar acestea îi vor influența în mod radical parcursul sportiv.

Decizii peste decizii pentru Simona Halep

Simona Halep a ratat restartul în circuitul profesionist, fiind nevoită spună „pas” turneului de la Palermo, după ce-și dăduse inițial acceptul de participare. După Palermo Ladies Open, turneu care marca reluarea circuitului WTA după pandemie, prezența la turneul de la Praga, ce a început astăzi, era incertă. Numărul 2 WTA se află totuși în capitala Cehiei, pentru acest turneu, dar gândurile deja îi zboară spre US Open, turneu de Grand Slam ce va avea loc în perioada 31 august – 13 septembrie. Simona Halep a anunțat că va lua o decizie în privința participării la competiția de la Flushing Meadows după ce se va încheia turneul de la Praga.

Deja numărul 1 mondial, australianca Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea, de asemenea dintre jucătoarele din Top 10 nu vor participa nici ucraineanca Elina Svitolina (locul 5 WTA) şi nici olandeza Kiki Bertens (locul 7 WTA), principalul motiv fiind, se pare, protocolul sanitar strict impus de organizatorii US Open.

„Trebuie să simt lucrurile, să văd schimbările pe care ei (n.r. – organizatorii US Open) le vor face în privinţa călătoriei şi toate celelalte. Ştiu că este foarte strict, dar este un pic stresant din punctul meu de vedere. Dar aceste reguli de securitate sunt necesare, sănătatea este cea mai importantă.

Prioritatea mea o reprezintă sănătatea mea, partea mentală şi nu vreau să mă stresez pentru nimic. Îmi voi baza decizia mea finală pe acest lucru”, a declarat Simona Halep.

Participanții la US Open sunt obligați să semneze un document. Ce scrie în el

În actul pe care sportivii ar trebui să-l semneze înainte de US Open 2020, aceştia ar trebui să-şi exprime acordul că ei sau alţi membri ai familiei nu vor da în judecată USTA (Asociația de Tenis a Statelor Unite), ATP, WTA, organizatorii turneului, sponsorii, directorii, voluntarii și angajații. Documentul a fost publicat pe rețelele de socializare de un jucător de tenis.

„Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul național de tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19. Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă.

Îmi asum responsabilitatea în mod voluntar pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu”, este o parte din documentul publicat de jucătorul de tenis Wesley Koolhof.

Cu alte cuvinte, organizatorii US Open nu-și asumă niciun fel de responsabilitate, nici măcar în caz de deces. Este un risc la care se expun toți participanții.

Urmăriți Impact.ro și pe