Ce riscă Dinamo după apariția primului caz de COVID-19 în Liga 1. FRF face anunțul care îi bagă în sperieți pe „câini”

Marian Cărăvan 12.06.2020, 14:43

Liga 1 se reia în formulă incompletă după depistarea cazurilor de COVID-19. Dinamo și FC Botoșani sunt primele cluburi care au de suferit din această cauză. După ce le-au fost amânate meciurile, acum ar putea suporta și sancțiuni dure din partea Federației Române de Fotbal.

FRF propune amenzi usturătoare pentru cluburile unde se înregistrează cazuri de COVID-19

Federația Română de Fotbal intenționează să impună măsuri drastice pentru cluburile care vor avea oameni depistați pozitiv și ar face presiuni chiar și asupra Ligii Profesioniste de Fotbal pentru acceptarea modificărilor de regulament, precizează Gazeta Sporturilor. Astfel, cluburile unde se înregistrează cazuri de infectare cu noul coronavirus ar urma să fie amendate cu sume amețitoare. Ceea ce în cazul celor de la Dinamo, care se confruntă cu mari dificultăți financiare, ar echivala cu un dezastru. Evident, dacă se confirmă informațiile referitoare la presupusele intenții ale FRF.

Ce propune FRF:

– orice abatere să atragă după sine o penalitate sportivă între 15.000 și 500.000 de lei;

– orice abatere ulterioară se sancționează cu aplicarea unor penalități cu 50% mai mari față de prima amendă;

– în cazul apariției unui focar de infecție, clubul ar fi sancționat cu o penalitate al cărei cuantum să fie de 600.000 de lei.

Dinamo și FC Botoșani, meciuri amânate

Dinamo și FC Botoșani nu vor putea juca în acest weekend, după apariția cazurilor de COVID-19 la cele două grupări. Cei de la Botoșani au și făcut cale întoarsă de la Craiova, acolo unde ar fi trebuit să joace în această seară cu Universitatea, în primul meci din Liga 1 după încetarea stării de urgență. De asemenea, Dinamo ar fi trebuit să întâlnească sâmbătă pe Chindia Târgoviște. Se pare că și următorul meci al „câinilor roșii”, cel cu FC Hermannstadt, a fost amânat.

Ce se dispută în etapa a treia din play-off și play-out:

Sâmbătă, 13 iunie:

FC Voluntari – Academica Clinceni, ora 17:00
Sepsi – Hermannstadt, ora 20:00

Duminică, 14 iunie:

Viitorul – Poli Iași, ora 17:00
CFR Cluj – FCSB, ora 20:00

Luni, 15 iunie:

Astra – Gaz Metan, ora 20:00

În Liga 1, meciurile se dispută fără spectatori.

Urmăriți Impact.ro și pe