Ce reprezintă, de fapt, nunta de argint sau cea de aur. Tot ce trebuie să ştii despre semnificaţia anilor de căsătorie

Badea Violeta 16.07.2021, 18:40
Ce reprezintă, de fapt, nunta de argint sau cea de aur. Tot ce trebuie să ştii despre semnificaţia anilor de căsătorie

Nunta reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu. Însă, de-a lungul timpului, iubirea dintre cei doi parteneri trece prin diferite stadii și fiecare etapă trebuie sărbătorită cum se cuvine. Iată ce reprezintă, de fapt, nunta de argint sau cea de aur.

Ce reprezintă, de fapt, nunta de argint sau cea de aur

Cu toții am rămas impresionați de poveștile lungi de dragoste. Fie că sunt părinții tăi, prieteni de familie sau rude, cei care ajung să trăiască un sfert de veac trebuie neapărat să sărbătorească printr-o nuntă de argint. Și ce am mai putea spune despre cei care ajung la un mariaj de 50 de ani? Merită din plin să se bucure și săaniverseze nunta de aur.

Ei bine, cel mai bine este să le luăm pe rând și vom începe cu nunta de argint. Acest eveniment este destul de diferit față de nunta clasică. În primul rând, soții nu mai sunt miri. În al doilea rând, nu mai există lumânări speciale, iar în Biserică nu se repetă Sfânta taină a Cununiei.

Totuși, aniversarea a 25 de ani de căsnicie e un eveniment important, iar cei doi soți ajung în fața altarului, cu nașii și toți cei dragi. De această dată, însă, nu va avea loc o cununie religioasă, ci va fi doar un moment emoționant în care cei doi parteneri îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea lor și pentru momentele frumoase de care au avut parte. La sfârșitul zilei, soții petrec alături de invitați, de rude și de cele mai apropiate persoane.

Ce reprezinta, de fapt, nunta de argint sau cea de aur
Ce reprezinta, de fapt, nunta de argint sau cea de aur

Tot ce trebuie să ştii despre semnificaţia anilor de căsătorie

Acum că am aflat ce reprezintă o nuntă de argint trebuie să știi că același lucru se întâmplă și în cazul nunții de aur. Aceasta se aniversează la 50 de ani de căsnicie și este sărbătorită cu mult fast. Aurul este un material prețios, un adevărat simbol al bogăției și al iubirii nemuritoare.

Ei bine,puține persoane știu că nunta se sărbătorește, de fapt, aproape în fiecare an. De exemplu, în primul an de mariaj are loc nunta de hârtie. De ce această denumire? Pentru că în primul an, căsătoria se poate rupe cel mai ușor. În al doilea an are loc nunta de bumbac pentru că acest material este mai trainic decât hârtia. În al treilea an are loc nunta de piele, iar acum se poate spune că relația este rezistentă, deoarece a trecut testul timpului.