Ce religie au Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. Puțini români știau asta

Iancu Andreea 15.11.2020, 12:31
Ce religie au Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. Puțini români știau asta

Una dintre curiozitățile multor români se referă la ce religie au Klaus Iohannis și soția sa Carmen Iohannis. Cuplul oficial ascunde, se pare, mai multe secrete, despre care puțini au aflat până acum. Președintele României și Prima Doamnă formează însă o pereche îndrăgită de oameni.

Care este religia pe care o au Klaus Iohannis și soția sa Carmen Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și Carmen Iohannis sunt unul dintre cele mai apreciate cupluri din România. Cu toate acestea, puțini cunosc care este religia celor doi. Dacă despre președintele Iohannis se știe că este de naționalitate germană, fiind evident și numele pe care îl poartă, despre soția sa Carmen nu se cunosc prea multe detalii.

După cum se știe, Klaus Iohannis nu este de religie ortodoxă. Președintele României este însă membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Astfel, religia lui Iohannis este cea luterană, făcând parte dintr-o minoritate etnică și religioasă. Acest aspect al vieții a reprezentat chiar un dezavantaj la alegerile prezidențiale, potrivit sociologului Alfred Bulai.

”Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, că doar nu e o necunoscută, nu e vorba de ceva despre care aflăm mâine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident că simpatia pentru germani mai există cât de cât în România, dar, atenție, în anumite zone și la anumite categorii sociale!”, explică specialistul, citat de b1.ro.

Pe de altă parte, nici soția președintelui nu este ortodoxă. În timp ce soțul său este de religie luterană, Carmen Iohannis este romano-catolică.

Atât Klaus Iohannis cât și Carmen Iohannis sunt de religie luterană foto - Inquam
Atât Klaus Iohannis cât și Carmen Iohannis sunt de religie luterană
foto – Inquam

Lucrurile mai puțin cunoscute despre Carmen Iohannis

Soția președintelui Iohannis este o prezență extrem de apreciată pentru personalitatea sa. Modestia și rafinamentul sunt principalele sale atribute, pe care oricine are ocazia să interacționeze cu Prima Doamnă le va cunoaște. Deși este uneori criticată pentru stilul său vestimentar și îndrăzneală, Carmen Iohannis poate fi considerată o femeie cu bun gust.

Înainte de căsătorie, soția președintelui se numea Carmen Lăzărucă. Aceasta este născută într-o familie înstărită de catolici, în satul Sântu din județul Mureș. Motivul pentru care originile lui Carmen Iohannis sunt unele cu venituri bune ține de meseria practicată de tatăl acesteia. Ion Lăzărucă era blănar în perioada comunismului, o meserie extrem de bănoasă. Pasionată de artă, Prima Doamnă a luat lecții de balet și de pian în copilărie, fiind mereu încurajată să își dezvolte creativitatea.

Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut pe când Prima Doamnă avea 22 de ani. Ulterior, cei doi au devenit soț și soție și chiar au lucrat în educație. Atât președintele, cât și soția sa, au fost profesori la Agnita și Sibiu. În prezent, Carmen Iohannis lucrează ca profesor de engleză la Sibiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI