Ce recunoaștere pentru Gheorghe Hagi. Marea onoare pe care i-au făcut-o spaniolii

Marian Cărăvan 26.03.2020, 12:45
Ce recunoaștere pentru Gheorghe Hagi. Marea onoare pe care i-au făcut-o spaniolii

Gheorge Hagi primește aprecieri și la aproape două decenii de la retragerea din activitate. Publicația spaniolă 90min.com i-a făcut o mare onoare și l-a inclus pe marele nostru fotbalist într-un top select.

Ce recunoaștere pentru Gheorghe Hagi. Marea onoare pe care i-au făcut-o spaniolii

Gică Hagi este un simbol al fotbalului românesc, recunoscut pe plan mondial ca unul dintre starurile sportului rege de pe planetă. După ce a ajuns în puternicul campionat al Spaniei, la galacticii de la Real Madrid, a trecut prin Serie A, iar apoi a revenit în Primera Division, unde a jucat pentru Barcelona. Deși nu a disputat decât 36 de meciuri în două sezoane în tricoul echipei de pe Camp Nou, Gică Hagi și-a pus amprenta asupra stilului de joc al catalanilor. Au fost argumente suficiente pentru cei de la 90min.com, care au alcătuit un top al celor mai valoroși decari din istoria Barcelonei. În Top 10 se află și românul Gheorghe Hagi, marea onoare pe care i-au făcut-o spaniolii, ca o recunoaștere, peste ani, a calităților sale.

„Este unul dintre cei mai buni fotbaliști ai anilor 90. Cu el, România a atins cel mai bun rezultat din istoria sa. Avea o minunată viziune a jocului și un control magic a balonului”, au scris jurnaliștii spanioli despre Gică Hagi.

Nume sonore în Top 10 al decarilor Barcelonei

Pe primul loc în clasamentul întocmit de 90min.com se află Leo Messi, actualul decar al Barcelonei, argentinianul fiind urmat de Lukasz Kubala și Ronaldinho. Un alt argentinian celebru, de dinaintea „erei Messi”, Diego Armando Maradona se află și el în această ierarhie, însă abia pe locul 8, fiind depășit de fotbaliști precum Hristo Stoichkov, Rivaldo sau Romario. Dincolo de toate, bucură enorm prezența lui Gică Hagi în acest top.

Top 10 cei mai valoroși decari ai Barcelonei:
1.Leo Messi
2.Lukasz Kubala
3.Ronaldinho
4.Luis Suarez (n.r. – nu uruguayanul, ci atacantul spaniol al anilor 60, singurul jucător din Spania care a câștigat Balonul de Aur)
5.Hristo Stoichkov
6.Rivaldo
7.Romario
8.Diego Armando Maradona
9.Evaristo
10.Gheorghe Hagi

După prestația formidabilă de la Campionatul Mondial din 1994 din SUA, antrenorul Barcelonei, olandezul Johan Cruyff l-a cooptat pe Hagi la Barcelona alături de stele precum Stoicikov, Romario, Koeman sau Guardiola.

Din 1995 a devenit coleg de echipă cu Gică Popescu și cu Figo. Cea mai frumoasă reușită a lui Hagi pentru Barcelona este golul marcat de la mijlocul terenului într-un meci cu Celta Vigo.


Gică Hagi nu a avut o relație prea bună cu Johan Cruyff, motiv pentru care a și plecat la Galatasaray, în 1996.

După retragerea din activitate, Gică Hagi a creat Viitorul Constanța, alături de care a cucerit Liga 1 (2017), Cupa României și Supercupa României (2019).

Urmăriți Impact.ro și pe