Ce puteți face cu o orhidee care are rădăcinile putrezite. Două ingrediente pe care le aveți în casă ar putea să o salveze

Ioana Bucur 13.08.2022, 13:11
Ce puteți face cu o orhidee care are rădăcinile putrezite. Două ingrediente pe care le aveți în casă ar putea să o salveze

Sunt frumoase și destul de ușor de îngrijit, ceea ce le face printre cele mai populare plante de apartament. Cu toate astea, le poți pierde, dacă nu ții cont de câteva reguli. Învață ce poți face cu o orhidee care are rădăcinile putrezite. Două ingrediente banale, pe care sigur le ai în casă și acum, ar putea să o salveze.

Cum poți salva o orhidee cu rădăcinile putrezite

Orhideele sunt în topul preferințelor când vorbim despre plante de apartament. Sunt destul de ușor de îngrijit și au flori spectaculoase ce vin într-o gamă uriașă de culori, de la alb până la albastru.

Pentru a te bucura de ele cât mai mult timp, trebuie doar să ții cont de câteva reguli. De cele mai multe ori, problemele se vor manifesta la nivelul rădăcinii și sunt cauzate fie de umiditate excesivă, temperaturi prea scăzute în camera în care sunt ținute sau folosirea unui substrat slab sau nepotrivit.

Specialiștii din domeniu recomandă să verificăm rădăcinile și tulpinile orhideelor în mod regulat, asigurându-ne astfel că nu există paraziți.

Trebuie precizat că o orhidee cu rădăcinile putrezite nu trebuie aruncată și încă are șanse mari să fie salvată. Primul pas este identificarea cauzei, iar culoarea lor ne va ajuta să facem asta:

  • rădăcinile ar trebui să fie verzi și elastice și dense
  • rădăcinile bolnave au o culoare întunecată, pot avea pete de mucegai și o consistență moale.

Ce puteti face cu o orhidee care are radacinile putrezite. Doua ingrediente pe care le aveti in casa ar putea sa o salveze

Cele două ingrediente recomandate

Zonele cu mucegai trebuie îndepărtate cu grijă pentru a opri procesul de răspândire la cele sănătoase.

Rădăcinile putrezite pot fi regenerate dacă le punem într-un recipient cu apă, având grjă ca frunzele să rămână complet uscate. Ține planta în apă cel puțin șase ore pe zi. Dacă vrei să grăbești procesul de refacere, poți adăuga puțină miere sau un pic de zahăr în recipientul cu lichid.

Nu te aștepta ca procesul să fie unul rapid. În funcție de cât de afectate sunt rădăcinile, regenerarea lor poate dura de la câteva săptămâni până la un an.

Șansele de reușită cresc cu cât începem mai repede tratamentul. În ceea ce privește apa pe care o folosești, trebuie să ai grijă să fie curată, filtrată, fiartă înainte și la temperatura camerei. Dacă vrei să accelerezi procesul de apariție și creștere de rădăcini noi, poți adăuga îngrășământ special.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...