Ce pun interlopii în maşinile abandonate lângă Piaţa Obor. Secretul a fost aflat

Nicu Stan 26.04.2021, 11:05
Ce pun interlopii în maşinile abandonate lângă Piaţa Obor. Secretul a fost aflat

Ce pun interlopii în maşinile abandonate lângă Piaţa Obor. Secretul a fost aflat. Aceste rable sunt vitale pentru cei care sunt certați cu legea.

S-a aflat secretul mașinilor adandonate de pe lângă Piața Obor. Ce depozitează interlopii în ele

S-a aflat ce pun interlopii în maşinile abandonate de pe lângă Piaţa Obor. Secretul este că aceste rabla abandonate, în aparență, sunt adevărate depozite de marfă pentru cei certați cu legea.

În zona Pieţei Obor – şi nu numai – bucureștenii s-au obișnuit să tot vadă mai multe maşini abandonate. În fapt, rablele sunt vitale pentru clanurile interlope, care depozitează acolo țigări.

Piata Obor ar fi controlata de o grupare de interlopi
Piata Obor ar fi controlata de o grupare de interlopi

În mașinile abandonate sunt depozitate țigări de contrabandă

În aceste maşini abandonate sunt păstrate ţigări netimbrate ale interlopilor. Din acest motiv, uneori în maşinile abandonate este închis şi câte un câine de pază. Dimineaţa şi seara se face aprovizionarea cu ţigarete, care sunt vândute mai apoi în piaţă.

Poliţia Locală ridică din umei când este întrebată despre aceste maşini. “Nu ştim, noi aici avem sector. Nu suntem de la Rutieră. Nu ştim cum să le facem verificarea”, spune Poliția Locală din zonă.

Cine controlează Piața Obor

Ani de zile, membrii clanului Chira au controlat Piaţa Obor, asta însemnând tarabele de mărunţişuri, tarabele de legume sau chiar hala de carne. Dar cea mai importantă operaţiune a clanului Chira din piaţa Obor este traficul de ţigări ilegale, netimbrate

Clanul Chira a fost cu greu destructurat, întrucât această grupare îşi găsea mereu sprijin în poliţie şi printre politicieni.

Clanul Chira se transformă

Chiar dacă sunt din Fundeni-Frunzănești, membrii clanului Chira îşi afişează bogăţia la stradă. Majoritatea membrilor grupării Chira şi-au ridicat clădiri somptuoase aici, mare parte din tutun ilegal, şantaj, cămătărie, dar şi din afaceri imobiliare.

Clanul Chira a făcut foarte mulţi bani, s-au liniştit şi au început să-și albească afacerile, să le treacă în legalitate, vrând să arate lumii întregi că fac bani în mod legal, ca adevărații oameni de afaceri. Clanul Chira a avut şi afaceri imobiliare în zona Cernica, unde au reuşit să pună mâna pe terenuri în condiţii controversate.

Cine este Aurel Chira

”Mă numescu Aurel Chira, am 58 de ani, n-am fost arestat până la ora actuală, nu am cazier, am copii cu studii superioare. Într-o pădure v-ați lovit și de uscături și de verzituri, bănuiesc că v-ați încurcat și în mărăcini. Nu prea imi place sticla mie, mie îmi place să stau mai într-o parte așa, să stau liniștit”, a declarat Aurel Chira, liderul clanului Chira, potrivit stirileprotv.ro.

Aurel Chira, alături de alte 25 de persoane, este cercetat într-un dosar de grup infracțional organizat și a fost condamnat la 4 ani de închisoare în primă instanță, însă dosarul trenează în instanță din 2016.

Urmăriți Impact.ro și pe