Ce probleme de sănătate a avut Christian Eriksen în ultimii trei ani. A acuzat dureri puternice şi a lipsit mult de pe terenul de fotbal

Cristian Cojocaru 13.06.2021, 14:58
Ce probleme de sănătate a avut Christian Eriksen în ultimii trei ani. A acuzat dureri puternice şi a lipsit mult de pe terenul de fotbal

O întreagă lume a fost șocată în momentul în care jucătorul danez, Christian Eriksen a căzut pe terenul de joc, în urma unor probleme de sănătate. În minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda de la EURO 2020, jucătorul a căzut ca secerat.

Cu ce probleme de sănătate se confrunta Christian Eriksen

Aflat la pământ, lui Christian Eriksen i-a fost acordat primul ajutor din partea unui coleg, care i-a făcut masaj cardiac și respirație gură la gură până când medicii au ajuns pe teren. Vreme de 18 minute, jucătorul a fost resuscitat, folosindu-se și defibrilatorul. În momentul în care a fost scos de pe teren, acesta era conștient dar starea lui generală nu era deloc una optimistă.

UEFA a transmis ulterior că fotbalistul a fost internat într-un spital din Copenhaga și că starea acestuia este una stabilă. Se pare însă că talentatul jucător s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii trei ani, chiar când cariera sa fotbalistică intra pe făgașul culmilor. Totuși, jucătorul a început să lipsească tot mai des de pe gazon din cauza unor dureri abdominale.

 “Suferă deja de ceva timp de dureri abdominale. Cred că aceste probleme sunt cronice. Nu știu dacă ne vom putea baza pe el la echipa națională, trebuie să întrebați medicul”,afirma Age Hareide, fostul manager al naționalei de fotbal a Danemarcei.

probleme sănătate Christian Eriksen
Christian Eriksen a fost declarat omul meciului de catre UEFA pentru ca a invins moartea

Durerile abdominale au început în anul 2018

Problemele de sănătate au continuat pentru Eriksen, iar perfomanțele acestuia s-au redus în timp. În primul rând a pierdut locul de titular la Tottenham, iar anul trecut , a plecat de la Spurs și a fost cumpărat de Inter Milano, club cu care are contract până în anul 2023. Ajuns în Serie A, jucătorul a devenit rezervă pentru italieni, cu speranța ca la EURO 2020 să demonstreze că este unul dintre cei mai buni din lume.

La baza durerilor abdominare pare să fi stat aceste probleme cardiace. Acest lucru ridică mai multe semne de întrebare cu privire la evaluarea medicală efectuată de cluburile sportive. Astfel, dacă fotbalistul ar fi primit un diagnostic corect, cu siguranță situația era alta acum.

Eriksen a scăpat ca prin urechile acului după ce a suferit un stop cardiac, iar cu ajutorul tratamentului adecvat și a medicilor care nu au vrut să renunțe, a mai primit o șansă la viață. Cardiologul Laurent Chevalier a declarat pentru L’Equipe, că erau mari șanse să asistăm la încă o tragedie din lumea sportului dacă jucătorul nu primea tratamentul corespunzător.

”Dacă Christian Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi. Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa.

Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi. Și tocmai pe această frână, pe acea scădere, despre care vorbeam, se declanșează foarte rapid și adesea tulburări grave ale ritmului cardiac, precum cel suferit de Christian Eriksen”, a spus Chevalier, pentru L’Equipe.

Danezul a fost declarat de către UEFA omul meciului pentru că a reușit să învingă moartea.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe