Ce primă a luat Dan Petrescu după ce a câștigat titlul în Liga 1. A încasat cecul cel mare

Diana Dumitrache / 04.08.2020, 09:38
Ce primă a luat Dan Petrescu după ce a câștigat titlul în Liga 1. A încasat cecul cel mare

După succesul de pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, CFR Cluj a devenit campioana României pentru a şasea oară şi pentru a treia oară consecutiv. Iată ce primă a luat Dan Petrescu după ce a câştigat titlul în Liga 1.

Câţi bani a încasat Dan Petrescu după ce CFR a devenit campioana României

CFR şi-a trecut în palmares al şaselea său titlu de campioană, 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020. În schimb, Universitatea Craiova a ratat şansa unui titlu după o pauză de 29 de ani.

Echipa ardelenilor va încasa 2.725.584 de euro, sumă netă pentru victoria de pe “Ion Oblemenco”. Şi Dan Petrescu se va bucura de o primă uriaşă. Acesta va primi o sumă echivalentă cu salariul pe un an, adică 500.000 de euro. De asemenea, va avea un bonus de un milion de euro pentru că CFR intră în grupele Europa League și două milioane de euro dacă echipa va juca în grupele Champions League.

 Ce primă a luat Dan Petrescu după ce a câștigat titlul în Liga 1. A încasat cecul cel mare Inquam Photos / Bogdan Danescu

Ce primă a luat Dan Petrescu după ce a câștigat titlul în Liga 1. A încasat cecul cel mare Inquam Photos / Bogdan Danescu

Dan Petrescu “s-a repezit ca uliul” asupra Universităţii Craiova

Înainte de marea finală, Silvian Cristescu, fost căpitan al Universității Craiova, a explicat de ce dorinţa lui tehnicianului de la FCR era atât de mare să câştige campionatul.

“Pe noi nu ne-a atacat CFR-ul, ci un singur om de acolo. Dan Petrescu are 2 milioane de euro primă de câştigarea campionatului şi salariu de 500.000 de euro, de aceea are aceste reacţii. Şi dacă faci o analiză a întregului campionat, tot noi suntem mai dezavantajaţi! Am avut penalty acasă şi cu FCSB şi cu CFR, ambele la Ivan şi nu s-au acordat, în sezonul regular. Marcel Bârsan a arbitrat şi când ne-a bătut CFR acasă cu 2-0 şi nu a dictat penalty la Ivan şi noi n-am mai făcut scandal. Aşa a văzut omul, ce să facem, să facem scandal că Petrescu?! S-a repezit ca uliul asupra noastră Dan Petrescu. Să ne scuze Dan Petrescu că am îndrăznit să fim şi noi pe primul loc!”, a spus Silvian Cristescu, la Oltenia TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI