Ce prevede Legea prevenirii separării copilului de familie. De la ea au plecat protestele violente ale AUR

Stan Filon 10.05.2023, 17:04
Ce prevede Legea prevenirii separării copilului de familie. De la ea au plecat protestele violente ale AUR

Mulți români se întreabă ce prevede mai exact legea care a făcut atâta vâlvă în țară și care a dus la proteste violente chiar în fața Parlamentului României! Vorbim despre Legea prevenirii separării copilului de familie, care a fost dezbătută în Parlament în prezența ofițerilor de securitate!

Ce prevede Legea prevenirii separării copilului de familie

A fost protest de amploare la porțile Parlamentului, acolo unde a fost dezbătută legea prevenirii separării copilului de familie. Simpatizanții AUR s-au strâns în număr mare la porțile Parlamentului, conduși de liderul AUR, George Simion, iar protestul a degenerat. Oamenii s-au împins cu jandarmii și chiar au trecut la violențe asupra unor parlamentari.

Protestele au dus la schimbarea regulilor în Parlament. Mulți oameni au cerut autorizație pentru a participa la dezbateri, însă nu au primit. Mai mult, toți deputații, angajații și jurnaliștii au fost direcționați către intrarea de la Senat, dar nici acolo nu au putut intra decât acele persoane care au avut deja asigurat accesul în clădire.

Ce prevede Legea prevenirii separarii copilului de familie
Ce prevede Legea prevenirii separarii copilului de familie

AUR a demonizat legea Ministerului Familiei

De altfel, și la birourile celor doi președinți ai Parlamentului, de la Senat și de la Camera Deputaților, au apărut mai mulți ofițeri de securitate din cadrul Departamentului de afaceri interne. Practic, poliția Parlamentului a venit și în plen, unde ofițerii au asigurat ordinea în apropierea prezidiului și, pentru prima dată, în Parlament au fost microfoane mobile care au fost date celor care trebuia să ia cuvântul.

Dar ce spune mai exact Legea prevenirii separării copilului de familie, pe care liderii AUR au descris-o ca fiind „legea satanică, prin care statul vrea să le ia copii românilor săraci. „Nu vă atingeți de copiii României! Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”, este mesajul prin care AUR își descriere protestul de miercuri, de la Palatul Parlamentului.

Legea previne separarea copilului de familie

Dar ce prevede, de fapt, legea respectivă? Ei bine, inițiatorii spun că legea previne, de fapt, separarea copilului de familie! Proiectul a fost inițiat de ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, și a fost adoptat de Senat, miercuri fiind supus dezbaterii în Camera Deputaților.

„Acest proiect exact acest lucru doreşte să facă – să prevină separarea copilului de familie. Statul, prin primării, să ajute aceste familii să îşi ţină copiii acasă ajutând în ceea ce priveşte locuirea, alimentaţia, accesul la educaţie, accesul la sănătate, nicidecum altceva. Îmi pare rău că s-au făcut alte interpretări şi s-au dat alte conotaţii”, susține ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Inițiativa legislativă are ca scop prevenirea separării copilului de familiile din medii vulnerabile, care nu își permit financiar creșterea acestora. Astfel, ar urma să fie construite 150 de centre de zi în care minorii aflați în categorii de risc ar putea mânca, face teme sau chiar ar beneficia de diverse ajutoare, precum pachete cu haine. Deși proiectul își propune tocmai ca minorii să fie ajutați să rămână în familiile lor, propaganda AUR a promovat un discurs exact pe dos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...