Ce prețuri ar putea fi la RCA după insolvența Euroins. Propunerea făcută de ASF

Stan Filon 18.03.2023, 22:11
Ce prețuri ar putea fi la RCA după insolvența Euroins. Propunerea făcută de ASF

Șoferii români trebuie să știe ce prețuri ar putea fi la RCA după insolvența Euroins! Cea care a luat decizia este Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a transmis și un pachet de măsuri către Guvernul României, imediat după intrarea în insolvență a celui mai mare jucător de pe piața asigurărilor din România.

Ce prețuri ar putea fi la RCA după insolvența Euroins

Așadar, vești bune pentru șoferii din România, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis ca tarifele pentru RCA să fie cele de anul trecut. Decizia a fost luată imediat după intrarea în insolvență a companiei Euroins România, cel mai important jucător de piața asigurărilor din țara noastră.

„Pachetul de măsuri a fost aprobat ieri. Va fi trimis luni dimineață la Ministerul de Finanțe. Este vorba de faptul că societățile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuții cu principalele societăți de asigurări ca pe următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate din urmă cu un an de zile. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care își doresc să facă o poliță RCA, Autoritatea va renunța la taxa de 1% pe care a oprit-o asigurătorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi luni le vom înainta Ministerului de Finanțe”, a spus Valentin Ionescu, directorul general sector Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.

Ce preturi ar putea fi la RCA dupa insolventa Euroins
Ce preturi ar putea fi la RCA dupa insolventa Euroins

Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins

Totodată, Valentin Ionescu a transmis firmelor de asigurări din România că raportarea la tarifele de anul trecut este obligatorie.

„A fost o discuție cu asigurătorii să vedem care ar fi impactul atât pentru ei cât și pentru populație. Vrem să avem stabilitate pe piața RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe această piață și atunci, în urma discuțiilor, acesta a fost rezultatul. Tarifele vor fi ceva mai mici față de anul acesta”, a mai precizat directorul sectorului de asigurări.

Dar ce se întâmplă cu șoferii români care au polițe RCA valabile încheiate la Euroins? Ei bine, acestea rămân valabile, însă pot fi și denunțate de șoferi, care ar urma să-și recupereze banii pentru perioadă rămasă din asigurare. Șoferii care sunt implicați în accidente, trebuie de asemenea să știe că își vor recupera banii pentru repararea autoturismelor.

„Din acest moment, Fondul de Garantare preia orice cerere de daună pe care un șofer asigurat la Euroins o poate avea. Șoferii care vor avea daune și vor trebui să-și repare mașinile pe polițe Euroins fac cerere către FGA, exact cum ar fi făcut către societate. Fondul preia cererile, le prelucrează și când vor începe plățile își vor primi banii. Plățile vor începe în 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizației companiei Euroins. Primul venit e și primul plătit”, a mai explicat Ionescu.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...