Ce preocupări are Elena Udrea în închisoare. Fostul ministru rupe tăcerea. „Am făcut două lucruri”

Ana Anitoiu 16.08.2022, 13:45

Elena Udrea a dezvăluit ce preocupări are la închisoare. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale, care se află la Penitenciarul Târgșor, după ce a fost condamnată la șase ani cu executare în dosarul Gala Bute, a rupt tăcerea.

Ce preocupări are Elena Udrea în Penitenciarul Târgșor

Chiar dacă este privată de libertate, Elena Udrea nu stă departe de pasiunea ei pentru politică. Fosta „blondă de la Cotroceni” a publicat un mesaj lung pe rețelele sociale după ce omul de afaceri Mohammad Murad a făcut o acuzație conform căreia procurorii din Constanța protejează mafia imobiliară.

„Am văzut apelul lui Mohammad Murad, cel mai mare operator de turism de pe litoral, și cred că și din România, cel puțin după numărul de locuri de cazare, prin care cere oprirea construcțiilor ilegale în stațiunile din sudul litoralului. Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche și, din păcate, de neoprit”, a scris Elena Udrea.

Ce preocupari are Elena Udrea in inchisoare. Fostul ministru rupe tacerea
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce a făcut Elena Udrea. „Două lucruri”

Fostul ministru al Turismului și al Dezvoltării Regionale a amintit că în perioada în care a ocupat această funcție a făcut două lucruri în acest sens. Unul dintre ele a fost faptul că a dat o ordonanță de urgență prin care a demolat inclusiv hoteluri construite ilegal, pe plajă, cu „tot circul de rigoare”, în anii 2010 și 2011.

„Am pornit realizarea unei strategii de dezvoltare a litoralului, cu scopul de a stabili limitele în care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja. Legat și de specificul fiecărei stațiuni, în funcție de care sa fie aprobate puz-urile.

Adică, stațiuni de tineret, stațiuni preponderent de familii, stațiuni cu specific balnear etc. Această strategie de dezvoltare a litoralului românesc era aproape finalizată atunci când am plecat eu de la Guvern, în februarie 2012!

La ce au lucrat specialiștii din turism, urbanism și construcții din minister, dar și din afara lui, operatori din turism, agenți economici de pe litoral, autorități publice locale din stațiunile turistice, etc.? Cu siguranță exista pe undeva, terminată sau nu.”, a mai scris Elena Udrea.

Elena Udrea, despre actualul ministru al Turismului

De asemenea, Elena Udrea l-a felicitat pe actualul ministru al Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, pentru „curajul de a-și asuma” folosirea brandului turistic al României făcut în timpul mandatului ei.

Elena Udrea a precizat că celebra „frunză” este singurul brand profesionist ce a fost făcut vreodată pentru țară. Ea a adăugat că actualul ministru ar putea, chiar și pe bani europeni, să preia această strategie extrem de amplă, complexă și „temeinic realizată” și să o ducă la bun sfârșit, dacă nu este finalizată.

Fosta blondă de la Cotroceni a mai scris că litoralul românesc are nevoie chiar și acum, târziu, de un asemenea proiect ce să stabilească cum se va dezvolta pe mai departe, începând de la plaja sălbatică Corbu și până la Vama Veche.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...