Ce prenume are o femeie din România în buletin. E unic în lume, aşa ceva nu s-a mai văzut

Beatrice Dumitru 30.11.2021, 18:32
Ce prenume are o femeie din România în buletin. E unic în lume, aşa ceva nu s-a mai văzut

Femeia din România cu nume unic în lume a fost botezată de Regele Carol al-II-lea. Ea provine dintr-o familie cu 16 frați, fără posibilități materiale, și a povestit cum a ajuns să aibă ca naș de botez un rege.
„Peste tot, cine aude prima dată numele se miră”, a mărturisit femeia.

„La cununie m-au pus să repet cum mă cheamă”

Femeia s-a născut în satul Pleșcoi, din județul Buzău, într-o familie săracă, fără posibilități materiale, care nu a avut bani pentru botez. Aceasta a povestit că tatăl său a fost sfătuit să-i ceară Regele Carol al-II-lea să-i boteze fiica, pentru că acesta avea obiceiul de a mai creștina copii.

Femeia spune că prenumele său a stârnit reacții în rândul celor care aflau cum se numește. Ș la biserică sau la poliție, lumea se miră când aude cum o cheamă. Regela a ales să o boteze România Matcașu, iar prietenii și familia o alintă „Milica”.

Ce prenume are o femeie din România în buletin. E unic în lume, aşa ceva nu s-a mai văzut
România Matcașu, femeia cu prenume de țară. Sursa foto: Google

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.

Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a povestit România Matcașu, potrivit Digi24.

I-ar plăcea să boteze o fetiță cu prenumele său

România Matcașu se sărbătorește de două ori pe an: vara, când este născută, și pe 1 Decembrie, de ziua numelui. Peste tot pe unde mergea oamenii rămâneau surprinși de numele ei, dar ea a mărturisit că a fost întotdeauna mândră de prenumele pe care îl poartă și mai are o mare dorință.

Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...