Ce poreclă avea Alexandru Arșinel. Colecționa timbre și nu era fan tehnologie

Ioana Bucur 30.09.2022, 08:51
Ce poreclă avea Alexandru Arșinel. Colecționa timbre și nu era fan tehnologie

Regretatul artist s-a stins din viață joi, 29 septembrie 2022, pe un pat de spital din Capitală, lăsând în urma sa o carieră de peste șase decenii pe scena teatrului românesc. Va rămâne în amintirea publicului ca unul dintre cei mai iubiți actori, un profesionist care și-a iubit și respectat meseria. Familia, prietenii și colegii săi de breaslă au avut șansa să îi cunoască și o altă latură. S-a aflat ce poreclă avea Alexandru Arșinel. Fostul director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” colecționa timbre și nu era pasionat de tehnologie.

Ce poreclă avea Alexandru Arșinel

Cortina s-a lăsat pentru ultima oară, Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. Actorul, care și-a dedicat mai bine de șase decenii din viață scenei teatrului românesc, era internat într-un spital din Capitală, pe secția de ATI, de mai multe zile.

Vestea dispariției sale a creat un val de durere în spațiul public. În timp ce românii își amintesc de artistul Alexandru Arșinel, familia, prietenii și colegii de breaslă vor rămâne cu amintirile omului Alexandru Arșinel.

Într-unul dintre ultimele interviuri acordate, artistul a dat detalii din culisele vieții sale, dezvăluind ce poreclă avea încă din copilărie și cum îi plăcea să își petreacă timpul liber.

Actorul avea o colecție de „30-40 de clasoare” pline cu timbre românești.

„Am fost un mâncău şi se vede. Mi se spunea Buflea, în copilărie de mama, tata, la şcoală.

Îmi plăceau lactatele şi asta era avantajul de a avea vacă în curte, iar asta ne-a scos din perioada foamei, am folosit laptele în toate felurile. Îmi place să mănânc peşte, clătite şi plăcinte”, a povestit Alexandru Arșinel, potrivit Click!.

Alexandru Arșinel
Alexandru Arșinel

„N-am reușit să mă specializez”

Artistul avea și un telefon mobil, însă nu a fost niciodată un fan al tehnologiei, așa că încă mai avea lucruri de învățat despre dispozitiv.

„N-am reușit să mă specializez. Dar am zis că am învățat eu sute de roluri și nu pot să-i dau de cap? Dar promit că mă pun cu burta pe carte, oi învața și eu la un moment dat. Mă mai uit la spectacolele noastre de pe Facebook pe care le avem în fiecare weekend”, a mai declarat regretatul actor, pentru sursa citată.

Contactat de jurnaliștii Impact.ro, Vasile Muraru a oferit o primă reacție după aflarea veștii dispariției fostului său coleg.

„M-a sunat fiul lui, din păcate dl. Arșinel nu mai e .. Noi am avut o relație specială, e o pierdere imensă. Urma să mergem la el, când ar fi ajuns acasă, așteptam să fim sunați când puteam să-l vedem”, a spus Vasile Muraru, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...