EXCLUSIV

Ce planuri are Mugur Mihăescu în politică. Actorul e dispus să renunțe la cariera artistică EXCLUSIV

Alexandru Catalan 02.02.2022, 18:37
Ce planuri are Mugur Mihăescu în politică. Actorul e dispus să renunțe la cariera artistică EXCLUSIV

Mugur Mihăescu spune că următorii trei ani și-i va petrece în primul rând din postura de activist social și mai puțin de politican, chiar dacă e președintele propriului partid. El a reușit în octombrie să-și înscrie Fundația „Merit”, iar în noiembrie, același an, să înscrie la tribunal și partidul omonim.

Planurile lui Mugur Mihăescu în politică. Este dispus să renunțe la actorie

Mugur Mihăescu, alias Garcea, celebru încă din lunga perioada petrecută în cadrul grupului umoristic „Vacanta Mare”, admite că a fost prea optimist atunci când în octombrie 2021 anunța lansarea în premieră a unei noi platforme politice. El a reușit în octombrie să-și înscrie Fundația „Merit”, iar în noiembrie, același an, să înscrie la tribunal și partidul omonim, dar încă nu a reușit să-și lanseze și propria platformă online, una gândită sub formă de informare de tip open source pentru toți aceia preocupați de destinul politic al țării.

„A fost mai dificil decât am crezut initial. Mă tot consult cu unul sau cu altul și mi-am stabilit ca termen pentru noua lansare după Paști, la finele lui aprilie sau început de mai. Va fi ceva cu totul inedit, unde românii vor putea urmări propuneri speciale, pe cei pe care i-am putea vota la alegerile următoare, programate în 2024”, a precizat Mugur Mihăescu pentru impact.ro.

Mugur Mihaescu vrea in politica
Mugur Mihaescu vrea in politica

„Nu voi candida pentru nicio funcție”

El susține că totuși candidatura sa nu va apărea pe nicăieri: „Nu voi candida pentru nicio funcție. Nici pentru cea de premier, nici pentru cea de președinte, nici pentru cea de ministru, nici măcar pentru fotoliul de director general al vreunei televiziuni. Tot ce-mi propun e să deschid ochii oamenilor. Și să găsim propuneri interesante, ale unor oameni cu studii și doctorate pe bune, nu prefabricate, cum se poartă pe la noi, pentru ca, noi ceilalți, să putem vota altceva peste doi ani!”.

E președintele propriului partid

Mugur Mihăescu spune că următorii trei ani și-i va petrece în primul rând din postura de activist social și mai puțin de politican, chiar dacă e președintele propriului partid, „Merit”, înființat în toamna anului trecut. „Am devenit un fan înrăit al meritocrației, după tot ce am văzut în ultimii doi ani. M-am săturat de actuala clasă politică care nu a reușit în ultima vreme decât să asasineze cam tot pe ce a pus mâna, fie că a fost vorba de economie, de speranțele oamenilor sau de drepturile noastre!”, arată el.

Dispus să renunțe la cariera artistic

Fosta vedetă de televiziune din primele decenii de după căderea regimului comunist susține că a ajuns la vârsta la care nu mai pune pe primul loc succesul său comercial, în lumea divertismentului: „Nu am ce să mai demonstrez și ca atare nu umblu după colaborări în lumea artisitcă. Dacă cineva va dori să facă asta, știe unde mă poate găsi. Dacă nu, nu! Nici nu știu dacă voi mai continua cariera asta! Poate din când în când pe online. Nu sunt adevărata Mercedesa ca să profețesc ce se va întâmpla!”.

Mugur Mihăescu se află la cea de a treia sa încercare în lumea politică. Prima data s-a înscris în partidul Verde, iar în februarie 2011 a devenit și președintele acestui partid. El a rezistat doar câteva luni la conducerea Partidului Verde, întrucât în octombrie 2011 și-a dat demisia.
Peste doi ani, același Mugur Mihăescu s-a inscris în Uniunea Națională pentru Progresul României, organizația de Bucuresti.

Cu doar puțin înainte însă, Mugur Mihăescu candidase și la Primăria Sectorului 5, în aprilie 2012, din postura de independent, dar a pierdut alegerile în fața mult mai experimentatului Marian Vanghelie și a reprezentantului PDL, Mihai Atănăsoaei. Peste patru ani, în 2016, și-a încercat iar șansele la primăria Sectorului 5, din postura de candidat al UNPR, dar tot fără reușită.

Urmăriți Impact.ro și pe