Ce pierde partidul care va da premierul. Adevărata miză din spatele negocierilor PSD-PNL

Stan Filon 18.11.2021, 20:33
Ce pierde partidul care va da premierul. Adevărata miză din spatele negocierilor PSD-PNL

Negocierile de joi s-au terminat între PNL și PSD, iar cel care a ieșit la declarații a fost liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. Aceasta a recunoscut că cele două partide încă nu au căzut de acord privind partidul care va da primul premierul României, dar s-a stabilit ce va pierde acea formațiune politică.

Acum s-a aflat ce pierde partidul care va da premierul

Marcel Ciolacu a ieșit la declarații după negocierile de joi cu PNL-ul și a spus că acestea vor continua și vineri. Social-democratul este foarte încrezător că pâna joi România va avea un Guvern cu puteri depline. Cu toate acestea, spune că nu s-a ajuns la consens privind partidul care va avea primul premier. Social-democratul a spus ce va pierde partidul care va da viitorul premier al României, mai exact Ministerul Finanțelor! Din partea PSD a fost propus premier Marcel Ciolacu, iar de la PNL a fost ales Nicolae Ciucă.

„După cum ştiţi, sunt două propuneri de prim ministru, una a PNL şi una a PSD. Din acest punct de vedere, singurul lucru, am încercat să creionăm cele două propuneri şi structurile guvernului, ţinând cont de cine va avea prin rotaţie primul prim-ministru. Nu am ajuns la o discuţie să hotărâm cine are prim-ministrul. Dacă noi insistăm, cum e corect, dacă nu avem prim-ministrul, Ministerul de Finanţe să fie la PSD şi cei de la PNL la fel de corect au insistat dacă nu au prim ministru să aibă Ministerul de Finanţe”, a spus Ciolacu.

Acum s-a aflat ce pierde partidul care va da premierul
Acum s-a aflat ce pierde partidul care va da premierul

USR-iștii se întreabă de ce nu mai sunt la guvernare

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze din nou că până joi România va avea un guvern stabil, care să mulțumească pe toată lumea, mai ales că programul de guvernare PNL-PSD-UDMR a fost deja stabilit. „Vrem să construim un guvern funcţional şi o coaliţie, să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a mai afirmat liderul PSD. Negocierile dintre partidele de guvernare vor continua vineri, de la ora 12.00, a mai spus Ciolacu.

De cealaltă parte, USR-iștii încă se întreabă de ce nu mai sunt la guvernare, mai ales dacă PNL a renunțat la Florin Cîțu pentru funcția de premier. Cel care regretă vremurile în care se aflau la guvernare este vicepreşedintele USR, Cristian Ghinea, care are însă o părere bună despre Nicolae Ciucă.

„(Ciucă, n.r) e un om decent, am fost colegi în guvern. Un om la locul lui. Nu ştiu cum va putea să gestioneze politic o coaliţie foarte grea. De ce am mai stricat coaliţia, de ce nu mai este USR la guvernare, dacă PNL renunţă la premierul Florin Cîţu? Pare atât de absurd, atât de bizar că am stricat ceva care mergea. (…) Singura noastră condiţie a fost să nu mai fie Florin Cîţu, pentru că a făcut acele mişcări pripite de stricare a coaliţiei”, a afirmat Ghinea, la Digi 24, conform Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...