Ce pensie ia Nadia Comăneci în România pentru meritele sportive. Sigur nu te aşteptai la suma asta

Stan Filon 13.05.2022, 10:08

Nadia Comăneci este, probabil, încă cel mai cunoscut nume românesc în lume. A rămas în memoria colectivă ca prima gimnastă care a obținut nota 10. Se întâmpla la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, când întreaga omenire avea să cunoască numele său. Românii se pot mândri de atunci că gimnasta perfectă s-a născut pe meleagurile românești.

Ce pensie ia Nadia Comăneci în România

Nadia Comăneci a fost gimnasta perfectă. A fost un model pentru sportivele din întreaga lume și a rămas un nume foarte cunoscut. A dus gimnastica românească pe cele mai înalte culmi și are în palmares cinci medalii olimpice de aur la JO din 1976 şi 1980, la care se mai adaugă două titluri mondiale, nouă europene, plus alte numeroase medalii de argint şi bronz.

Ei bine, acum s-a aflat ce pensie ia Nadia Comăneci în România pentru meritele sale sportive fără precedent. Fosta mare sportivă, care a împlinit pe data de 12 noiembrie vârsta de 60 de ani, încasează în fiecare lună suma de 13.149 lei, echivalentul a 2.800 de dolari americani.

Ce pensie ia Nadia Comaneci in Romania
Ce pensie ia Nadia Comaneci in Romania

Nadia Comăneci a fugit din România cu o lună de zile înainte de Revoluția din 1989

Povestea de viață a Nadiei Comăneci este una, totuși, tristă. Pe lângă faptul că a cunoscut cele mai înalte culmi ale gimnasticii, viața sa în România a fost una destul de grea, fiind urmărită la tot pasul de Securitate. Sătulă să mai fie ținută captivă de regimul comunist, marea sportivă a fugit din țară cu doar o lună înainte de Revoluția din 1989.

Nadia Comâneci a ajuns în Statele Unite ale Americii, unde l-a cunoscut pe Bart Conner, cu care are un băiat. Sportiva s-a căsătorit cu Bart Conner în România, iar nași de cununie i-au fost Adrian Năstase și soția lui.

Ultimul mesaj postat pe rețelele sociale de marea glorie a gimnasticii mondiale are legătură cu Ziua Mamei, care se sărbătorește în Statele Unite ale Americii în al 2-lea weekend din luna mai.

„Zi fericită tuturor mamelor din lume. Găsiţi puţin timp să faceţi ceva special astăzi şi în fiecare zi”, a spus Nadia, într-un mesaj în care apare într-o sală de gimnastică, pe bârnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...