Ce pensie câștigă, la 80 de ani, Emil Constantinescu. Suma considerabilă pe care o încasează lunar fostul președinte

Redacția IMPACT 09.07.2020, 10:01
Ce pensie câștigă, la 80 de ani, Emil Constantinescu. Suma considerabilă pe care o încasează lunar fostul președinte

Subiectul pensiilor rămâne unul destul de controversat în România, în contextul în care prăpastia dintre oamenii câștigă pensii colosale și bătrânii cărora nu le ajunge această indemnizație să supraviețuiască de la o zi la alta, se adâncește tot mai mult. De aceste lucruri nu trebuie însă să îți facă griji foștii șefi de stat. Emil Constantinescu încasează, la 80 de ani, o sumă considerabilă.

Pensia încasată de fostul președinte Emil Constantinescu

Anii de bătrânețe ai fostului șef de stat, Emil Constantinescu sunt asigurați de o sumă considerabilă de bani, pe care o încasează din pensia primită ca urmare a funcțiilor pe care le-a avut în trecut. Președintele României, din perioada 1996-2000 încasează lunar peste 13.000 de lei. În această sumă este inclusă o pensie lunară de 5.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de președinte al țării,adică 8.367 de lei lunar.

Cu excepția actualului Președinte, Klaus Iohannis, Emil Constantinescu este singurul președinte anterior care a provenit din mediul academic. Basarabean la origine, Emil Constantinescu s-a născut pe 19 noiembrie 1939, la Tighina (Republica Moldova). Avea să vină pe lume în vremuri tulburi, la doar trei de la izbucnirea Celui De-al Doilea Război Mondial, în Europa, inițiat de invazia Germaniei în Polonia.

În decembrie 2000, Emil Constantinescu și-a reluat îndatoririle universitare și demersurile pentru consolidarea rolului organizațiilor neguvernamentale ca președinte al Asociației pentru Educație Cetățenească, al Fundației Române pentru Democrație și președinte – fondator al Institutului pentru Cooperare Regională și Prevenirea Conflictelor. Din 2001 este membru fondator și membru în Comitetul director al Clubului Politic Balcanic; membru în Board-ul directorilor Institutului Est Vest din New York.
Din 2013, fostul președinte al țării este membru în Board-ul Internațional Nizami Ganjavi International Center, iar din 2014 este membru în Board of Directors al World University Consortium. Funcțiile sunt extrem de numeroase, căci Emil Constantinescu a devenit o figură reprezentativă pentru promovarea statului de drept, a educației și un promotor al păcii și economiei libere.

 

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin 

Urmăriți Impact.ro și pe