Ce pensie câștigă Gheorghe Turda, la 72 de ani, din partea statului român. Aceasta este suma impresionantă pe care o încasează lunar

Iancu Andreea 25.08.2020, 11:27
Ce pensie câștigă Gheorghe Turda, la 72 de ani, din partea statului român. Aceasta este suma impresionantă pe care o încasează lunar

Gheorghe Turda este un interpret de muzică populară extrem de îndrăgit. Vocea sa inconfundabilă, dar și prezența de spirit, l-au făcut să aibă un public dedicat, chiar și la 72 de ani. Totuși, nu doar succesul din cariera de cântăreț l-a ajutat să aibă câștiguri fabuloase. Artistul câștigă și o pensie bună din partea statului român.

Câți bani încasează interpretul lunar

Cântărețul are deja ani buni de când primește un venit sigur, din pensie. Suma pe care Gheorghe Turda o înasează lunar este însă neașteptată. Iar asta se datorează faptului că artistul nu a fost dintotdeauna un interpret de muzică populară. Turda a fost angajat al MAI începând cu anul 1991. De asemenea, gradul său era unul superior.

Astfel, astăzi, Gheorghe Turda încasează o pensie de aproximativ 1900 de euro pe lună, adică în jur de 9000 de lei, potrivit viva.ro. Totuși, el nu a ajuns la o astfel de sumă încă din prima zi de pensionare. Gheorghe Turda s-a judecat cu statul român pentru a obține o pensie semnificativă.

Gheorghe Turda a fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne
Gheorghe Turda a fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne

Ce avere are Gheorghe Turda

Artistul a fost nevoit să treacă printr-un proces după ce a dat în judecată Ministrul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii. Gheorghe Turda solicita mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%. În urma procesului, artistul a câștigat.

Cântărețul a reușit să îi convingă pe judecători să îi ofere o pensie mai mare după ce a invocat Legea 6/2006. Potrivit acestui act normativ “pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

Gheorghe Turda a avut aceste beneficiile datorită faptul că a fost șef al Direcției de Cultură din cadrul Ministerului de Interne. Astfel, el ajunsese în 2015 la un venit cumulat de 2500 de euro pe lună. Pe de altă parte, cântărețul are o avere impresionantă. El deține două imobile în Câmpina și în București, dar și un teren de 1600 mp în Câmpina.

Urmăriți Impact.ro și pe