Ce pensie are Teodor Meleșcanu. Câștigă o mică avere

Raluca Juncu 23.01.2020, 15:49
Ce pensie are Teodor Meleșcanu. Câștigă o mică avere

Pe fondul scandalului în care Teodor Meleșcanu a fost numit pe criterii de neconstituționalitate în funcția de Președinte al Senatului, acesta nu are în plan, cel puțin deocamdată, să-și pună demisia pe masă.

Averea celui de-al doilea om în stat, care ține cu dinții de funcția sa

Miercuri, judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) au hotărât că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului nu s-a realizat în mod constituțional. Sesizarea a fost formulată de reprezentanții din Parlament ai formațiunilor PNL, ALDE, PMP și UDMR.
Dar Șeful Senatului nu dorește să-și părăsească funcția, după cum a declarat chiar el. Cel mai probabil pentru că acesta are parte de câștiguri salariale suficient de mari încât să-l determine să țină cu dinții de postul său.

„Până la motivarea pubicată în Monitorul Oficial, eu îmi asum toate prerogativele pe care le am. După publicare vom face consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluție”, susținea miercuri preșdintele Senatului, după decizia CCR.

Așadar, ca urmare a cumulării salariului său de la Senat, care este de 14.000 de lei pe lună, cu pensia specială, în valoare de 8.936 pe lună, Teodor Meleșcanu încasează lunar un total de 22.936 de lei. Acest lucru a fost amintit de economistul USR, Claudiu Năsui printr-o postare pe pagina sa de Facebook în care îl critică pe actualul Președinte al Senatului pentru faptul că nu vrea să renunțe la poziția sa și pentru faptul că nu ține cont de valorile politicii.

„Teodor Meleşcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?
Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa. Teodor Meleşcanu este unul dintre aceşti oameni. Politruc cu ştate vechi, domnul Meleşcanu căpuşază statul de mai bine de 50 de ani.

Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, strămoşul actualei ciume roşii, a încercat PD + PNL sub forma Alianţei DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL şi, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleşcanu, ci şi pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.

Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remuneraţii barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat şi până la acuzaţiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat. Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de poveşti vor fi doar istorie, şi nu regula unei alte generaţii de sacrificiu”, a explicat Claudiu Năsui pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe