Ce pensie are soţia lui Nicolae Ciucă. Premierul desemnat a uimit pe toată lumea cu veniturile sale

Stan Filon 27.10.2021, 10:09
Ce pensie are soţia lui Nicolae Ciucă. Premierul desemnat a uimit pe toată lumea cu veniturile sale

S-a aflat ce pensie are soţia lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat să formeze noul guvern al României. Femeia a lucrat o viață întreagă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar acum se bucură de o pensie frumoasă, mult mai mare decât majoritatea pensiilor din România.

Ce pensie are soţia lui Nicolae Ciucă

Generalul Nicolae Ciucă a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost numit ministru al Apărării Naționale. Are în spate o carieră perfectă de militar călit în teatrele de războaie. Și-a condus oamenii în multe operațiuni armate, dar acum are parte de o luptă crâncenă. Trebuie să facă viitorul Guvern al României și șansele par să îi fie potrivnice. Negocierile cu PSD au căzut, iar cu USR are un mandat limitat de negociere.

Nicolae Ciucă este susținut cu siguranță de soția sa, Maria Cristina Ciucă. Femeia este obișnuită și ea cu situațiile limită deoarece a lucrat o viață întreagă la Inspectoratul pentru Situașii e Urgență. În urmă cu 10 ani, aceasta avea un salariu de 1700 de lei, însă anii au trecut și a ieșit la pensie. Cel puțin aceasta este varianta oficială. Neoficial, după cum au apărut informații în presă, aceasta ar continua să fie angajata MApN, chiar la serviciul secret al armatei.

Ce pensie are sotia lui Nicolae Ciuca
Ce pensie are sotia lui Nicolae Ciuca

Nu se compară cu venitul soțului

Are un venit destul de mare, dar nu se compară cu câștigurile aduse acasă de soțul său. Maria Cristina Ciucă are o pensie de 5.000 de lei pe lună, pe când posibil viitorul premier al României câștigă mult mai mult. Acesta are două venituri. Are salariul de la ministerul Apărării, care ajunge la 168.613 lei pe an, dar și din pensia de serviciu, care ajunge la 215.880 lei pe an. După un calcul simplu, aflăm că generalul Nicolae Ciucă câștigă peste 32.000 de lei în fiecare lună!

Potrivit celei mai recente declarații de avere, cea din luna iunie 2021, generalul Ciucă și soția sa dețin două terenuri și o casă de locuit, două mașini Toyota, ultima cumpărată anul trecut și au în conturi circa 180.000 de lei, adică ceva mai mult de 35.000 de euro. Cei doi soți au însă și datorii. Au trei credite la Banca Transilvania. Două care însumează 130.000 de euro pe care le-au încheiat în luna august și un altul de 100 de mii de euro cu scadență în 2025.

Cum avansează negocierile pentru viitorul guvern

Nicolae Ciucă nu pare să avanseze zilele acestea prea mult cu negocierile formării viitorului guvernn, iar o explicație a venit chiar de la un posibil partener de guvernare. ”Este un militar excepțional. A muncit în teatrele de război. Avem respect pentru orice militar. Pe palierul politic e o problemă. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice când în țările democratice când un fost militar a condus guverne. De aceea avem din acest punct de vedere o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu o soluție pe termen lung. Suntem deschiși să vedem și ce spune PNL.

În caz că președintele îl desemnează probabil că o să discutăm și cu el. Vom avea o discuție cu colegii noștri să luăm o decizie. Atât pot să vă spun în acest moment. Important este să avem săptămâna viitoare un guvern cu puteri depline. Nu exclud, am spus că pot accepta o astfel de soluție. În principiu nu sunt de acord să fie guvernul condus de militari, dar acum este o situație excepțională”, a spus Kelemen Hunor.