Ce pensie are Mircea Sandu, după cei 8 ani pe care i-a lucrat la UEFA

Daria Petrescu 06.06.2020, 09:08
Ce pensie are Mircea Sandu, după cei 8 ani pe care i-a lucrat la UEFA

Fostul fotbalist, Mircea Sandu, și-a încheiat socotelile cu UEFA, în 2015, însă primește o pensie pe măsura activităților sale, de-alungul anilor. Timp de 8 ani a lucrat la UEFA.  În urmă cu 5 ani,  Bulgarul Mihailov i-a luat locul. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la turneul final.

Mircea Sandu are o pensie fabuloasă

Sandu n-o va duce rau, dupa ce si-a terminat treaba in comitetul executiv. Va primi o pensie de 5500 de euro pe luna!

„Noi am avut o sansa uluitoate cu Mircea Sandu. E una dintre marile greseli ale FRF, sa ai un om la UEFA cu posibilitate sa devina vice… Daca in 100 de ani de acum inainte daca mai prindem un loc in Comitetul Executiv, sa-mi faceti ce vreti voi!”, spune Dumitru Dragomir, potrivit Sport.ro.

Despre Mircea Sandu

Mircea Sandu este un fost fotbalist român.  Până în 2015 a fost membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA din anul 2007. S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studențesc. Aici a jucat între 1971 și 1986. A câștigat o Cupă Balcanică. A condus Federația Română de Fotbal din august 1990 până in martie 2014.

Mircea Sandu a fost căsătorit cu fosta mare handbalistă Simona Arghir

Direcția Națională Anticorupție, la data de 17 iunie 2013, l-a trimis în judecată pe președintele FRF Mircea Sandu. Asta sub acuzația de abuz în serviciu. De asemenea,  sustragere de sub sechestru și folosirea influenței sau autorității pentru obținerea de foloase necuvenite.

Tribunalul București, în iunie 2016, l-a condamnat pe inculpatul Mircea Sandu la 3 ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă.

În 2019 a fost trimis în judecată, pentru luare de mită

În urmă cu un an, Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Alături de acesta a fost trimisă în judecată și Elisabeta Sandu, soția fostului președinte FRF.

S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studențesc, unde a jucat între 1971 și 1986
S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studențesc, unde a jucat între 1971 și 1986

„La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită. Este vorba despre suma de 724.000 lei, luate de la două persoane fizice. Una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică. Aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, arată DNA în rechizitoriu.

Urmăriți Impact.ro și pe