Ce pensie are Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revoluție. Suma este fabuloasă

Diana Radu 18.12.2019, 14:55
Ce pensie are Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revoluție. Suma este fabuloasă

Ion Iliescu, fostul președinte al României s-a aflat la conducerea țării timp de două mandate. Mai mult, fostul șef de stat a fost și ministru în perioada regimului comunist și președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, după Revoluția din 1989. Astfel, Iliescu câștigă acum o pensie fabuloasă la care mulți români visează.

Suma fabuloasă pe care Ion Iliescu o încasează lunar de la stat. Ce pensie primește fostul președinte?

În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu, primește în fiecare lună de la stat o pensie în valoare de 3.916 de lei, iar asta nu e tot. Acesta mai primește și o indemnizație specială de care beneficiază toți foștii lideri de stat, în valoare de 5.331. Astfel, dacă facem un calcul, veniturile lunare ale fostului președinte se ridică la suma de 9.247 de lei.

Ion Iliescu, pensie
Suma fabuloasă pe care Ion Iliescu o încasează lunar de la stat

De asemenea, și soția lui fostului șef de stat, Nina Iliescu, beneficiază de o pensie lunară de 2.100 de lei. Asta înseamnă că veniturile totale ale familiei Iliescu sunt de 11.347 de lei. Înplus, din declarația de avere a lui Iliescu reiese că acesta mai deține un apartament în București pe care l-a cumpărat în 1996, mai multe obiecte de artă și o mini colecție de tablori valoroase pictate de artiști români.

Potrivit declarației de avere a fostului președinte din 2008, acesta deținea pe atunci următoarele venituri: 54.000 de lei din indemnizația de senator, 55.000 de lei din indemnizația de fost președinte, 33.000 de lei pensie, 8.400 de lei de la Academia de Științe Agricole și Silvice și un apartament în București de 156 de mp, cumpărat în 1996.

Important de precizat ar fi faptul că în declarația de avere a lui Iliescu din 2007 mai apăreau și 16 tablouri de pictori români, câteva obiecte de artă, achiziționate înainte și după 1989 și un autoturism Volkswagen din 2004, care nu se mai regăsesc în declarația de avere din 2008. Soția lui Iliescu, Nina, avea în 2018 o pensie anuală de 2100 lei.

Dacă pe partea financiară fostul președinte al României stă foarte bine în ceea ce privește sănătatea acesta s-a confruntat cu mai multe probleme în ultima perioadă. Pe 4 octombrie a ajuns la spitalul Elias din Capitală, iar în luna aprilie, Ion Iliescu a suferit o intervenție chirurgicală la Institutul CC Iliescu din București, în urma căreia i-au fost montate trei stenturi.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe