Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

Daria Petrescu 01.06.2020, 09:14
Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

Helmut Duckadam este un fost portar de fotbal retras din activitate, supranumit „Eroul de la Sevilla”, În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei Steaua București. Din 11 august 2010, Duckadam ocupă funcția de președinte de imagine la FCSB. Recent, acesta a dezvăluit ce pensie primește, după toți anii de activitate sportivă.

Helmut Duckadam a dat detalii despre veniturile sale

Helmut Duckadam este este unul dintre câștigătorii Cupei Campionilor Europeni din 1986. El spune că adevărata Steaua este cea a lui Gigi Becali. Mai mult, a spus că Gigi Becali i-a redus salariul cu 78 la sută.

„Va dați seama că Adi rămâne în continuare prietenul meu și nu trebuie să ne certăm prin presă. Știe el ceva în legătură cu pensia mea, dar nu este vorba despre pensie de la Armată.

Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar. De 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale. Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, a  spus Helmut Duckadam.

În anul 2003, fostul portar a câștigat Loteria vizelor
În anul 2003, fostul portar a câștigat Loteria vizelor

„Acum doresc să lămuresc și treaba asta cu banii pe care eu îi primesc de la Gigi Becali și vezi Doamne doar din acest motiv tot susțin eu că FCSB este Steaua adevărată. Nu este adevărat! Eu consider și cu bani, dar și fără bani că FCSB este continuatoarea generației Steaua 86.

Vreau să vă anunț că mi-a fost tăiat salariul cu 78% iar acum primesc un salariu de 2.000 de lei pe lună. Încerc să îi fac imagine Stelei cât pot eu de bine. Ăștia sunt banii pe care îi primesc de la Gigi Becali. Mulți oameni cred că eu încasez un salariu foarte mare, inclusiv Adi Bumbescu”, a povestit Helmut Duckadam, citează sport.ro.

Despre Helmut Dukadam

După încheierea activității de fotbalist, Duckadam s-a angajat la Poliția de frontier în localitatea de naștere, Semlac, din județul Arad. A ocupat funcția de maior în cadrul Poliției. S-a pensionat însă pe caz de boală.

În anul 2003, fostul portar a câștigat Loteria vizelor. A primit dreptul de a emigra legal în Statele Unite ale Americii, și s-a stabilit alături de prima soție, Ildiko, și de fiica lor, Brigitte. Au locuit  în orașul Phoenix, Arizona, în toamna aceluiași an, dar a revenit după doar un an în țară.

În anul 2004, devine membru al Partidului Noua Generație. Este ales ca vicepreședinte al PNG și președinte al filialei județene Arad

La data de 25 martie 2008, Duckadam a fost decorat de către Președintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul „Meritul Sportiv” pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, în 1986.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe