Ce pensie are Elena Merișoreanu. Artista, supărată pentru că artiștii se plâng de veniturile mici. „E ruşine”

Ioana Bucur 01.07.2022, 16:35
Ce pensie are Elena Merișoreanu. Artista, supărată pentru că artiștii se plâng de veniturile mici. „E ruşine”

Era încă adolescentă când a început să își câștige primii bani din muncă. Acum, la vârsta de 74 de ani, se poate mândri cu o familie fericită și o carieră fabuloasă. Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară de la noi din țară, numele ei fiind cunoscut de cei mai mulți români. Dar ce pensie are Elena Merișoreanu, după o viață petrecută pe scenă? Artista a mărturisit că este deranjată că alți artiști se plâng de veniturile mici.

Elena Merișoreanu a dezvăluit ce pensie are

Nu trebuie să fii fan al muzicii populare pentru a ști numele Elenei Merișoreanu. Artista se poate mândri cu o carieră fabuloasă, ce se întinde pe mai multe decenii. De fapt, avea doar 16 ani când s-a angajat întâia oară. Astăzi, la vârsta de 74 de ani, artista se bucură de roadele muncii sale și de familie și spune că nu are niciun motiv să se plângă, primind o pensie ce îi asigură un trai decent.

„Eu am o pensie omenească, pot să trăiesc, bărbatul meu la fel, copiii sunt la casele lor, deci nu duc lipsă de nimic. Alții dacă n-au muncit și n-au plătit, de unde să le dea statul bani? Eu am pe cartea de muncă la Rapsodia Română aproape 37 de ani, la 16 ani am fost angajată, cu decizie Guvernamentală.

În fiecare an se mai mărește, mai luăm de la Credidam, mai luăm de la Uniunea Compozitorilor, ne-ar bate Dumnezeul să ne plângem, când alții trăiesc din 1.500-2.000 de lei”, a spus Elena Merișoreanu, într-un interviu pentru Spectacola.ro.

În același interviu, artista a mărturisit că este dezamăgită de atitudinea unor colegi de breaslă care se plâng de veniturile mici. Elena Merișoreanu crede că fiecare primește ceea ce merită, în funcție de munca depusă, dar și de contribuțiile la stat.

„Cine nu a fost angajat să le dea după mine și 2.000 de lei, nu mă interesează, dar să nu se mai plângă, au vile, de nu reușesc să intre prin atâtea camere câte au și se plâng de bani? E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva”, a explicat artista.

Ce pensie are Elena Merișoreanu. Artista, supărată pentru că artiștii se plâng de veniturile mici. „E ruşine”
Elena Merisoreanu

„Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi”

Elena Merișoreanu a dezvăluit că are o pensie de aproape 5.000 de lei, precizând că este conștientă că, în prezent, în România, este aproape imposibil să trăiești cu un venit lunar de 1.500 sau 2.000 de lei.

„Pensia mea este de aproape 5.000 de lei, fără câțiva lei. Atunci așa erau salariile, banul era ban. Eu cu 0,5 de bani îmi aduc aminte că atunci când am venit în București mâncam dimineața. De nu îmi mai trebuia până la prânz nimic. Era 0,25 de bani un pahar de lapte bătut și tot atât un corn. Tot 0,25 de bani era și tramvaiul. Pe urmă, s-a făcut 0,5.

Nu poți să compari ce a fost atunci, cu prețurile care sunt acum, sunt ieșite din comun. Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi. Tinerii au diferite nevoi. Să fim serioși. Noi, cântăreții de folclor, nu trebui să ne plângem. Ăia de muzică ușoară nici atât, ei iau bani mulți de tot. Am fost o viață plecată prin străinătate. Eu sunt de la țară, mama îmi spunea: dragă, pune-ți găleata la streașină, nu plouă, dar picură, așa și la noi. Pune în tinerețe bani deoparte, cât de cât, ca să ai la bătrânețe”, a mai spus ea pentru sursa citată anterior.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...