Ce pensie are Cornel Dinu. Fostul internațional împlinește, azi, 72 de ani. Imagini nemaivăzute

Madlen Moraru 02.08.2020, 18:38

Cornel Dinu împlinește vârsta de 72 de ani, în această duminică. Fostul internațional din fotbal este considerat un simbol al Dinamo, fiind născut în același an precum clubul de fotbal bucureștean. Acesta a debutat pe teren la vârsta de 18 ani și este cunoscut că a jucat 454 de meciuri în prima divizie, toate pentru Dinamo, în care a marcat 53 de goluri. Legendarul Cornel Dinu încasează însă o pensie neașteptată.

Ce pensie are Cornel Dinu. Fostul internațional împlinește 72 de ani

De o mare importanță în lumea fotbalului, Cornel Dinu a fost 6 ori campion și a participat și la Cupa Mondială din Mexic. A fost și antrenor al Dinamo și a ocupat și anumite funcții de conducere în ultimii ani, la nivelul clubului sportiv. Totodată, a fost și selecționerul României în campania de calificare la Cupa Mondială din 1994.

Ce pensie are Cornel Dinu. Fostul internațional împlinește, azi, 72 de ani. Imagini nemaivăzute
Cornel Dinu împlinește stimabila vârstă de 72 de ani, fiind născut pe data de 2 august 1948, la Târgoviște

Ce povestea despre pensie

Pensia lui Cornel Dinu, pe care o încasează lunar, ar putea să îi surprindă pe români. Cei care îl apreciază pe fostul internațional ajuns la 72 de ani mai pot afla că în anul 2003, aceasta a ieșit la pensie cu suma de 5.000 de lei. A oferit chiar el acest detaliu, despre remunerația primită după o viață pe teren și în total 40 de ani la Dinamo. Cariera impresionantă a fostului star din fotbal i-a adus o pensie cu care nu pare însă să se mândrească prea tare. Într-un interviu din trecut, acesta puncta faptul că există multe alte personalități de la noi care încasează sume uriașe.

„Pensia mea nu este dintre cele nesimțite. Eu am ieșit pe vechiul sistem de pensionare, în 2003, cu 5.000 de lei, și acum pensia mea a ajuns la 6.200 de lei… Eu am avut 40 de ani la Dinamo, cu funcții de conducere… Și doamna Lipa, și doamna Monica Iagar, care au stat trei-patru ani presedinte la Dinamo, au ieșit la pensie cu 12.000 de lei. Și n-au nici jumătate din anii mei în Ministerul de Interne. Dreptate mioritică… Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei.”, povestea Cornel Dinu, despre pensia pe care o încasează, potrivit gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe