Ce pensie are Adrian Năstase. Mulți români nici nu visează la atâția bani

Olteanu Mariana 02.06.2023, 20:05
Ce pensie are Adrian Năstase. Mulți români nici nu visează la atâția bani

Fostul premier al României, Adrian Năstase a ieșit de pe scena politică a României în urmă cu mulți ani și se bucură de pensie. De-a lungul timpului, faorte mulți s-au întrebat ce pensie primește acesta. În ciuda așteptărilor sale, Adrian Năstase susține că pensia sa este una mică, motiv pentru care a dat statul în judecată.

Adrian Năstase se arată foarte nemulțumit de pensia pe care o primește de la stat. Acesta nu numai că a dat statul în judecată, dar a și dezvăluit suma pe care o încasează lunar. Acum, acesta vrea să recupereze drepturile pe care le consideră legale. Adrian Năstase face parte din categoria celor 400 de oameni care au dat statul în judecată pentru pensiile speciale. Fostul premier al României a fost cunoscut ca fiind un aprig susținător al pensiilor speciale.

”Este foarte puțin”

Acesta a dezvăluit ce pensie încasează în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia,  pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale. Mai mult, Adrian Năstase a mărturisit că încasează  lunar o pensie în valoare de 5.000 de lei. După părarea acestuia, pensia pe care o încasează este una mică.

Fostul premier a mai ținut să precizeze și faptul că, procurorii și judecătorii încasează îndemnizații de zece ori mai mari. Totodată, acesta a venit și cu o soluție pentru pensiile speciale.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă’, a declarat fostul premier al României.

Adrian Năstase a dispărut din scena politică după ce a a fost condamnat definitiv în 2014, la patru ani de închisoare cu executare pentru șantaj și luare de mită. De dosarul Zambaccian a fost vizată și soția acestuia, care a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

La scurt timp după pronunțarea sentinței, Năstase a stat 500 de zile în penintenciar. Ulterior, acesta a fost eliberat condiționat. Momentan, fostul premier al României nu va putea fi ales președinte de partid și nici nu poate fi ales în funcții publice.

„Aș putea! Nu mai am restricții de niciun fel, dar decizia mea este fermă și nu doresc să mă întorc în politică într-un mod activ. Comentez politică, mă întâlnesc cu prieteni care sunt în politică, dar eu cred că este timpul pentru cei care au 50-60 de ani. Ei au nevoie de multă energie în vremurile acestea pentru a fi în primul plan al politicii”, a declarat, la DC News, Adrian Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe