Ce patron darnic e Simona Halep. Salariile pe care le dă românca ajutoarelor sale

Marian Cărăvan / 21.08.2020, 19:44
Ce patron darnic e Simona Halep. Salariile pe care le dă românca ajutoarelor sale

Simona Halep a câștigat sume impresionante din tenis de-a lungul carierei, iar cu o parte din acești bani și-a plătit antrenorii cu care a colaborat. Analizând sumele oferite, putem spune că Simona Halep e un patron darnic.

Ce patron darnic e Simona Halep. Antrenorul Darren Cahill, salariu uriaș

Simona Halep, numărul 2 mondial, a obținut de-a lungul carierei câștiguri impresionante din participarea la turneele din circuitul profesionist. În acest moment, campioana noastră ocupă locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive, iar acest lucru o dovedesc și încasările sale. Constănțeanca a obținut în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020 o sumă impresionantă de bani. Simona a încasat 10,9 milioane de dolari, 6,9 milioane fiind doar din premiile pe care le-a câștigat. Restul de 4 milioane de dolari au fost obținuți din sponsorizări, potrivit Forbes.

Sumele prezentate sunt doar din ultimul an, așa că e de la sine înțeles că Simona Halep are o avere mult mai mare obținută din tenis. Așa că și sumele oferite antrenorilor cu care a colaborat sunt pe măsură. De departe cel mai titrat dintre ei este Darren Cahill, australianul alături de care a cucerit în 2018 primul ei Grand Slam din carieră, Roland Garros. Peste un milion de dolari anual e salariul australianului. Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborarea în 2018, la solicitarea australianului, apoi au reluat-o la finalul anului trecut.

Ce patron darnic e Simona Halep. Salariile pe care le dă românca ajutoarelor sale. În imagine, alături de australianul Darren Cahill

Cu Daniel Dobre, al doilea titlu de Grand Slam pentru Simona Halep. Salariul oferit românului depășea 100.000 de euro

În 2019, Simona Halep a cucerit al doilea turneu de Grand Slam din carieră, Wimbledon, avându-l de această dată antrenor pe Daniel Dobre. Conform surselor de la vremea respectivă, salariul acestuia era între 150.00 și 200.000 de euro, în funcție de performanțele Simonei Halep. E în continuare campioana en titre de la Wimbledon, întrucât ediția din acest an a fost anulată, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la al Doilea Război Mondial încoace. Astfel, Simona Halep își va apăra titlul abia în 2021.

La începutul anului 2019, înainte de a cunoaște gloria la Wimbledon, Simona Halep a colaborat pentru scurt timp cu antrenorul belgian Thierry Van Clemput, în turneul de la Doha, dar a renunțat la el. Asta cu toate că se vorbea atunci de o colaborare de lungă durată, avantajoasă pentru antrenor, conform presei belgiene.

Potrivit jurnaliștilor din Belgia, Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui David Goffin, urma să încaseze 17.000 de euro în fiecare lună de colaborare cu Simona Halep, ceea ce ar fi însemnat un salariu anual de 204.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI