Ce pământ se pune la muşcate, de fapt. Aşa vor fi pline de flori toată vara

Andra Daoud 20.05.2022, 10:01
Ce pământ se pune la muşcate, de fapt. Aşa vor fi pline de flori toată vara

Mușcatele sunt unele dintre cele mai populare plante decorative. Se găsesc într-o mulțime de locuințe, fie în curte sau în grădină, fie pe balcon, terasă sau în apartamente. Majoritatea oamenilor le aleg pentru că au un aspect plăcut și bogat, atât la frunze cât și la flori și nu sunt pretențioase atunci când vine vorba despre îngrijire. Pentru a face flori cât mai mult timp au nevoie însă de un pământ special.

Care este cel mai bun pământ pentru mușcate

Mușcata este o plantă decorativă originară din Africa de Sud, care are o perioadă îndelungată de înflorire. Face flori de culoare roșie, albă, roz sau șatirate, în funcție de soi, care sunt plăcut parfumate. Pentru ca mușcata să înflorească și florile să se mențină cât mai mult timp, ea are nevoie să fie îngrijită corespunzător. În acest sens, pământul din ghiveci joacă un rol foarte important. În general, mușcatelor le priește bine solul de grădină, cu condiția ca acesta să dreneze bine apa.

Pământul în care este plantată mușcata trebuie să sibă o textură liberă, să fie sfărâmicios și bogat în substanțe nutritive. Pe piață există tot felul de soiuri de pământ, chiar și amestecuri care conțin fertilizanți. Atunci când cumpărați pământ de la florărie pentru mușcate, trebuie să aveți în vedere că acesta trebuie să aibă un pH între 5,5 și 6,5.

Pentru a asigura un bun drenaj al solului, îl puteți amesteca cu perlit. Acesta este un material ușor și poros, care reține apa și o eliberează treptat către rădăcini. Pământul trebuie să dreneze bine umezeala, astfel încât să nu rămână îmbibat de apă, pentru că rădăcinile pot putrezi dacă au prea multă apă, iar planta va muri în cele din urmă. O soluție ar putea fi și să amestecați pământul cu puțin nisip.

Ce pamant se pune la muscate, de fapt. Asa vor fi pline de flori toata vara
Muscatele au nevoie de un sol care sa dreneze bine apa

Cum se îngrijesc corect mușcatele

Pentru a vă bucura de o plantă înflorită cât mai mult timp, trebuie să îi acordați îngrijirea corespunzătoare, iar aceasta nu se referă numai la solul în care este plantată. Mușcata are nevoie de ghivece încăpătoare pentru a se dezvolta bine, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei.

Atunci când rădăcinile ies prin orificiile ghiveciului, este timpul să mutați planta într-un vas mai mare. De asemenea, primăvara este bine să fie împrospătat solul, cel puțin stratul de la suprafață. Mușcatele au nevoie de multă lumină și căldură, de aceea înfloresc cel mai bine primăvara și vara. Este recomandat să tăiați tulpinile bătrâne de la jumătate, pentru a ajuta la apariția unor noi lăstari.

Când afară sunt cel puțin 15 grade, puteți scoate mușcatele pe balcon sau pe terasă. Vara aveți grijă însă să nu le lăsați în bătaia directă a razelor soarelui, pentru că nu le place canicula. Plantele au nevoie să fie udate de 2-3 ori pe săptămână, iar dacă stau la soare au nevoie de apă chiar și zilnic, însă nu în cantitate mare. Atenție însă, puneți-le apă dimineața sau seara, nu când afară este foarte cald.

Urmăriți Impact.ro și pe