Ce orar va avea Metrorex de 1 mai și de Paște. Programul garniturilor de metrou în zilele de 1, 2 și 3 mai

Daria Petrescu, Mirabela Năstase 30.04.2021, 21:39
Ce orar va avea Metrorex de 1 mai și de Paște. Programul garniturilor de metrou în zilele de 1, 2 și 3 mai

Cu ocazia sărbătorilor de 1 mai și Paște, Metrorex, ca și celelalte transporturi în comun, au un program special, în zilele ce urmează. Se va ține cont în continuare de restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus, conform normelor impuse de Guvern. Iată ce orar va avea Metrorex de 1 mai și de Paște. Mai jos, vă prezentăm programul garniturilor de metrou în zilele de 1, 2 și 3 mai.

Ce orar va avea Metrorex de 1 mai și de Paște

La sfârșitul lunii martie, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, mai multe restricții au fost impuse în Capitală. În special, în zilele de vineri sâmbătă și duminică. Deși rata de infectare a scăzut considerabil, ajungând la aproape 3/1000 de locuitori, restricțiile se păstrează încă și în zilele de sărbătoare. Până acum, Metrorex nu a făcut un anunț special cu privire la circulația trenurilor.

Ca și în cazul autobuzelor și tramvaielor, metrorex va avea un program special pe 1 mai și în zilele de Paște. De asemenea, același lucru se întâmplă în cazul altor instituții dar și supermarketurile.

Deși Metrorex nu a făcut un anunț în ceea ce privește circulația metrourilor în zilele de 1,2 și 3 mai, putem spune că vom avea în continuare același orar pentru weekend și sărbătorile legale. Excepție va face Noaptea de Înviere, când este permisă circulația până la ora 05.00. De asemenea, acest program a funționat și de Paștele Catolic, sărbătorit în luna martie, în acest an.

În Noaptea de Înviere, restricțiile vor fi ridicate

Programul de circulația trenurilor de metrou este până la 23:00 și după aceea începând cu 5:00 dimineața. Programul Metrorex va fi așadar cel al unei zile de sărbătoare și trenurile vor circula mai rar. Acest lucru trebuie luat în considerare de călători.

Autoritățile au decis ca în noaptea de Înviere restricțiile să fie ridicate pentru cei ce doresc să participe la slujbă.

Ultimele trenuri pleacă din stațiile de capăt ale liniilor de metrou iar la Piața Unirii 1 și Piața Unirii doi. Acest lucru se întâmplă la ora 23.00. Interdicția de circulație în noaptea de înviere este până la 5:00 dimineața

„Programul de circulație al trenurilor de metrou se desfășoară între orele 5:00-23:00, cu mențiunea că ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23:00 din stațiile de capăt ale liniilor de metrou, iar la stațiile Piaţa Unirii 1 și Piață Unirii 2 se așteaptă transferul călătorilor între Liniile de metrou 1, 2 și 3”, este anunțul făcut de Metrorex.

În contextual pandemiei, călătorii trebuie să țină cont de mai multe reguli:

-Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport

-călătorii au obligația purtării corecte a măştii de protecție

-evitarea consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun

-este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă

-Călătorii sunt obligați să poarte masca de protecție pe toată durata călătoriei; Același lucru se întâmplă în cazul tuturor mijloacelor de transport

-Oamenii trebuie să păstreze o distanță semnificativă față de celelalte persoane aflate în mijlocul de transport în comun;

-călătorii sunt sfătuiți să nu stea față în față cu ceilalți călători;

-Așteptați următorul metrou, în cazul în care respectivul este aglomerat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe