Ce obiect secret avea Elena Ceaușescu mereu la ea, chiar și în ziua asasinării. Nicolae Ceaușescu habar nu avea de acest lucru

Cristian Cojocaru 12.01.2021, 11:25
Ce obiect secret avea Elena Ceaușescu mereu la ea, chiar și în ziua asasinării. Nicolae Ceaușescu habar nu avea de acest lucru

La ordinul dat de Nicolae Ceaușescu, pe vremea comunismului mai multe lăcașuri de cult au fost distruse. În anii care au urmat după Revoluție, tot mai multe secrete ale cuplului iau început la iveală printre care și un obiect secret pe care Elena Ceaușescu îl avea la ea în momentul când a fost judecată și executată.

Un obiect secret pe care Elena Ceaușescu îl avea asupra ei

Cuplul dictatorial era cunoscut pentru ateismul de care dădea dovadă. Nicolae Ceaușescu chiar a ordonat distrugerea mai multor biserici în perioada comunismului, însă un secret era ascuns de către Elena Ceaușescu. Potrivit celor care au asistat la procesul soților Ceaușescu dar și la execuția acestora, în geanta Elenei a fost găsită o iconiță.

Potrivit unui post de televiziune din România, acum 16 ani a fost difuzat un material în care un personaj controversat a fost întrebat de către un reporter despre obiectele găsite în geanta Elenei Ceaușescu, înainte ca aceasta să fie împușcată la Târgoviște. Răspunsul acestuia concis și milităresc, a afirmat că a găsit o iconiță în geanta fostei dictatoare, dar la acea vreme nu a contat, pentru că alte treburi erau prioritare.

„Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi”, a mărturisit personajul.

După ce soții Ceaușescu au fost executați, geanta fostei doamne în stat a fost scotocită
După ce soții Ceaușescu au fost executați, geanta fostei doamne în stat a fost scotocită

Elena Ceaușescu a fost o persoană duplicitară

Potrivit cărții publicate de către colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea, ”A fi sau a avea”, acesta a scris în care cum s-a aflat ce avea Elena Ceaușescu în ziua execuției sale. Astfel, după ce soții Ceaușescu au fost executați, geanta fostei doamne în stat a fost scotocită. Era vorba de o geantă mică de culoare galbenă.

„Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut”, a declarat acesta.

Încă există foarte mulți români care cred că procesul soților Ceaușescu a fost făcut în grabă și nu a fost unul echitabil, ba mai mult, o parte dintre ei afirmă că a fost o lovitură de stat.