EXCLUSIV

Ce o face pe Irina Loghin să scape de stres. Cântăreaţa, declaraţii neaşteptate: „Mă transpun, parcă nu mai sunt eu” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 27.10.2021, 21:48
Ce o face pe Irina Loghin să scape de stres. Cântăreaţa, declaraţii neaşteptate: „Mă transpun, parcă nu mai sunt eu” EXCLUSIV

Marea solistă de muzică populară Irina Loghin și-a păstrat cochetăria din anii tinereții, semn că știe să țină timpul în loc. Nici la 82 de ani nu renunță la plimbările în aer liber, fiind prezentă mai mereu pe aleile Parcului Herăstrău, din București. Dar, solista nu renunță nici la programul zilnic de rugăciune, care îi dă o stare de bine, de liniște: ”Prefer să mă rog Maicii Domnului sau Tatălui ceresc, ori de câte ori am starea de spirit necesară. Paraclisul Maicii Domnului e rugăciunea pe care o recomand tuturor!”, ne-a declarat Irina Loghin, în interviul pentru impact.ro.

Irina Loghin recomandă tuturor plimbările în aer liber și respectarea unui program personal de rugăciune: ”Lumea mă mai întreabă cum reușesc să fac față unor perioade mai dificile. Tuturor le răspund că nu fac nimic extraordinar. De fapt, lucrurile banale pe care le fac și azi, le făceam și în urmă cu 20 sau 30 de ani. Îmi place să mă plimb în aer liber și consider absolut necesar să adaug și rugăciunea la toate astea, în fiecare zi, măcar dimineața și seara!”, ni s-a destăinuit îndrăgita cântăreață, în exclusivitate, pentru impact.ro.

”Rugăciunea trebuie făcută cu respect față de cel de Sus”

Irina Loghin susține că rolul rugăciunii e acela în primul rând de a ne elibera de stres și de grijile zilnice: ”Când mă rog am fost învățată să nu mă gândesc la grijile cu care mă confrunt, la nu știu ce probleme. Nu trebuie să le lași deoparte. Rugăciunea trebuie făcută cu respect față de cel de Sus și cu credință că spusele tale vor fi ascultate”

”Nu trebuie să spui de fiecare dată ca la carte toate rugăciunile pe care le știi. Eu de multe ori folosesc și cuvintele mele, simple, prin care mă plâng sau îi spun simplu că-i mulțumesc pentru una sau pentru alta”, adaugă Irina Loghin, pentru impact.ro.

Ce o face pe Irina Loghin sa scape de stres. Cantareata, declaratii neasteptate
Irina Loghin

”Când spun rugăciunea dedicată Maicii Domnului parcă mă transpun”

Marea solistă Irina Loghin a învățat încă din anii copilăriei să se roage: ”Toți am învățat de mici, de la bunicii noștri sau de la părinți, diverse rugăciuni. Ca atare, nu văd cum cineva ar putea invoca faptul că nu știe a se ruga! Iar dacă totuși se întâmplă să nu știm rugăciuni, atunci soluția salvatoare e să apelăm la cea mai cunoscută rugăciune de pe această planetă, la ”Tatăl nostru”. Irina Loghin ne-a făcut și o dezvăluire personală și anume cea legată de rugăciunea sa de suflet: ”Paraclisul Maicii Domnului”.

”Rugăciunea mi-a dat mereu o stare de bine. Iar atunci când spun rugăciunea dedicată Maicii Domnului parcă mă transpun, parcă nu mai sunt eu. Celor care nu mă cred să încerce să facă rugăciunea asta. Nu e scurtă, dar e atât de frumoasă!”, e mărturisirea Irinei Loghin.

Adoră plimbările în aer liber, în orice anotimp: ”Ploaia și zăpada ușoară nu au făcut rău nimănui!”

În plus, Irina Loghin recomandă tuturor plimbările în aer liber, indiferent dacă sunt în apropierea casei sau în parc: ”Un parc în apropierea e un argument în plus. Dar, dacă nu există, ieșiți la plimbare. La prima oră, în special, sau seara, după ce se mai liniștește orașul. Veți observa că o jumătate de oră de plimbare în aer curat vă mai limpezește mintea. Și starea de spirit se va schimba și ea. De multe ori plimbările de genul ăsta m-au făcut să iau decizii mult mai bune în viață decât cele inițiale”, mai spune marea artistă.

Solista adaugă, cu fermitate, că programul de plimbare, odată construit, nu trebuie abandonat: ”Dacă plouă a doua sau a treia zi nu vă culcați pe o ureche. În niciun caz! Ieșiți la plimbare, indiferent de vremuri și de vreme. Sigur, nu e cazul să forțați nota, dacă e furtună! Dar, altfel, ploaia și zăpada ușoară nu au făcut rău nimănui. Dimpotrivă!”, ni s-a mai confesat Irina Loghin.

Urmăriți Impact.ro și pe