Ce nume vor purta Prințul Harry și Ducesa Meghan, după retragerea din Casa Regală. Anunț oficial

Diana Radu 20.01.2020, 14:18
Ce nume vor purta Prințul Harry și Ducesa Meghan, după retragerea din Casa Regală. Anunț oficial

Prințul Harry și Ducesa Meghan, nu vor mai putea folosi titulatura ”Alteța sa regală”. Decizia casei Regale Britanice vine în contextul în care ducii de Sussex și-au anunțat retragerea de la statutul de membri ai acesteia. Ce nume vor purta Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle?

Ce nume vor purta Prințul Harry și ducesa Meghan, după ce și-au pierdut titlurile regale

Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai avea voie să foloseasă titluri monarhice și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunțat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham. Coi doi nu vor mai putea folosi titulatura de ”Alteța sa regală”, iar Sussex, Mountbatten- Windsor sau Wales sunt posibilele nume pe care ar urma să le preia cuplul.

printul harry, meghan markle, ducii de sussex, nume
Ce nume vor purta Prințul Harry și ducesa Meghan, după ce și-au pierdut titlurile regale

Cu toate acestea, Harry își va păstra în continuare statul de prinț și membru al familiei regale a Marii Britanii, dar nu va mai putea folosi titulatura de ”Alteța sa regală”, deoarece nu mai este membru activ. Același lucru este valabil și pentru ducesa Meghan de Sussex. Astfel, cei doi vor fi cunoscuți ca Harry, duce de Sussex, și Meghan, ducesă de Sussex, titluri pe care le-au primit de la regina Elisabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

Ducii de Sussex nu o vor mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an. De asemenea, cei doi au anunțat că vor returna cele 2,4 milioane de lire sterline, bani publici, pe care i-au primit pentru a-și renova reședința din Windsor în care vor locui în continuare.

Reamintim faptul că aceasta nu este prima dată când un membru al familiei regale nu mai poate folosi titlul de „Alteța sa regală”. Este cazul, prințesei Diana de Wales, mama lui Harry și al lui William, și-a pierdut titulatura în anul 1996, după ce a divorțat de prințul moștenitor Charles.

Harry și Meghan pot avea ca nume de familie Sussex, în mod similar copiilor prințului William și ai ducesei Catherine de Cambridge. La școală, copiii se numesc George și Charlotte Cambridge.

Urmăriți Impact.ro și pe