Ce nu trebuie să faci după ce te-ai vaccinat împotriva Covid-19. Avertismentul clar al medicilor

Stan Filon / 14.01.2021, 14:54
Ce nu trebuie să faci după ce te-ai vaccinat împotriva Covid-19. Avertismentul clar al medicilor

S-a aflat acum ce nu trebuie să faci după ce te-ai vaccinat împotriva Covid-19! Specialiștii au venit cu precizări foarte importante pentru toți cei care aleg să se imunizeze împotriva noului virus. Sfaturile medicilor sunt foarte importante!

Ce nu ai voie să faci, după ce te vaccinezi împotriva coronavirusului

Vin vești proaste pentru unii dintre pacienții care s-au imunizat împotriva coronavirusului! Medicii spun că aceștia trebuie să evite o perioadă bună de timp consumul de alcool, iar motivul este unul foarte întemeiat. Medicii trag un semnal de alrmă și spun că alcoolul poate reduce semnificativ răspunsul imun al organismului. Astfel, consumul de alcool poate face chiar ca vaccinul să fie ineficient.

“Vă recomand cu tărie să vă abţineţi de la alcool timp de trei zile după fiecare injecţie”, a declarat Alexander Gintsburg, şeful Centrului Naţional de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleya din Moscova, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, potrivit New Scientist.

Ce nu ai voie sa faci, dupa ce te vaccinezi impotriva coronavirusului
Ce nu ai voie sa faci, dupa ce te vaccinezi impotriva coronavirusului

Medicii spun că în acest mod vaccinul devine ineficient

Mesajul lui Alexander Gintsburg este valabil pentru toate vaccinurile anti-COVID-19. El a spus că un consum de 300 de grame de vodcă, care conțin în total aproximativ 120 de grame de alcool, suprimă producția de anticorpi, iar vaccinul devine ineficient.

“Desigur, nu vorbim despre o interdicție completă a alcoolului în timpul vaccinării. Aceasta este doar o limitare rezonabilă a consumului până când organismul își formează propriul răspuns imun la infecția cu coronavirus”, a spus el.

“Este important să înțelegem că alcoolul consumat excesiv poate reduce semnificativ imunitatea și, prin urmare, reduce eficacitatea vaccinării. Mai mult, acest lucru este valabil nu numai pentru vaccinul Sputnik V, ci și pentru orice alt vaccin”, a continuat Gintsburg.

“S-a dovedit că aportul ridicat de alcool suprimă funcţia imunitară”, spunea și Jessica Cording, autoarea The Little Book of Game-Changers.

Specialiștii spun că excesul de alcool este un imunosupresor, deoarece alcoolul provoacă deshidratarea. Astfel, celulele nu pot să mai funcţioneze la nivelul lor optim, iar persoana respectivă se poate îmbolnăvi foarte ușor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI