Ce nu trebuie să bei pe caniculă. Băuturile pe care e bine să le eviți

Iancu Andreea 07.08.2020, 17:12
Ce nu trebuie să bei pe caniculă. Băuturile pe care e bine să le eviți

Temperaturile înregistrate în ultima perioadă în România arată că ne confruntăm cu o vreme caniculară. Pentru mulți dintre noi este dificil să răzbați într-o zi întreagă, cu temperaturi de peste 30 de grade și să nu apelezi la o înghețată sau o băutură răcoritoare. Totuși, specialiștii ne avertizează care sunt băuturile pe care nu trebuie să le consumăm atunci când este caniculă.

Care sunt băuturile pe care trebuie să le evităm pe caniculă

Având în vedere că zilele acestea resimțit chiar și temperaturi de 40 de grade Celsius, este important să știm cum să acționăm. Atunci când este foarte cald, în special persoanele din zona de risc, dar nu numai, se pot deshidrata rapid și pot resimți stări de rău. Pentru a se asigura că cetățenii sunt informați, reprezentanții ISU Călărași au transmis o serie de recomandări. Printre acestea se numără și consumul de lichide.

Astfel, este important să consumăm 1,5-2 litri de lichide pe zi. Băuturile pe care trebuie să le evităm sunt cele prea reci, dar și consumul băuturilor alcoolice sau a celor ce conțin cofeină sau mult zahăr, precum sucurile carbogazoase. De altfel, sunt recomandate apa și sucurile naturale de fructe sau ceaiurile călduțe de soc, mușețel și urzici.

Totodată, alimentele pe care e bine să le servim pe caniculă sunt fructele și legumele precum și iaurtul. Este indicat să evităm alimentele mult prea grase, în special cele de origine animală, potrivit adevarul.ro.

Fructele și legumele nu trebuie să lipsească pe caniculă Foto - Pexels
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească pe caniculă
Foto – Pexels

Ce alte recomandări fac specialiștii în timpul temperaturilor ridicate

Românii trebuie să se deplaseze afară pe cât posibil la primele ore ale dimineții sau seara. De asemenea, zonele cu umbră sunt cele pe care este bine să le alegem în drumurile noastre. Totodată, expunerea la soare, efortul intens și aglomerațiile trebuie evitate în perioada 11:00-18:00.

Pe de altă parte, hainele lejere, subțiri, deschise la culoare trebuie asociate neapărat cu pălării și ochelari de soare în perioada verii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...