Ce nu s-a văzut la TV în timpul meciului Andorra – România din preliminariile Euro 2024. Scor 2-0 pentru „tricolori” și un gol anulat Alibec

Narcisa Tomulescu 25.03.2023, 23:15
Ce nu s-a văzut la TV în timpul meciului Andorra – România din preliminariile Euro 2024. Scor 2-0 pentru „tricolori” și un gol anulat Alibec

Andorra – România este primul meci pentru prima reprezentativă de fotbal în preliminariile pentru Euro 2024. Ce nu s-a văzut la TV în timpul meciului.

Suporterii României și-au dat în petic la meciul cu Andorra

Cum era de așteptat, România a condus ostilitățile încă din primele minute ale partidei din Andorra. Fotbalul a trecut, însă, în plan secund în minutul 11 al partidei din cauza unui incident care nu s-a văzut la televizor, postul care transmite meciul respectând regulile forurilor internaționale privind redarea unor episoade violente.

Așa cum echipa României a dominat pe teren, la fel au făcut și suporterii români în tribune. Aproximativ 2000 de suporteri români s-au aflat în peluza stadionului din Andorra, iar cei din gruparea „Uniți sub Tricolor” au încins atmosfera cu un show pirotehnic. Pe lângă spectacolul făcut în tribune, românii și-au dat, din păcate, în petic.

O bătaie generală s-a produs în sectorul galeriei românești în minutul 11 al partidei Andorra – România. Forțele de ordine de pe stadion au fost nevoite să intervină pentru a calma spiritele și chair au reținut mai multe persoane, potrivit GSP.ro.

Atitudinea suporterilor recalcitranți a fost „taxată” de alți români prezenți în tribună la Andorra – România, din preliminariile Euro-2024, care au scandat la unison „Rușine să vă fie”.

Andorra – România, scor 0-2

România a învins, dar nu a convins în Andorra. „Tricolorii” au dominat încă de la începutul meciului, creându-și mai multe situații favorabile în ofensivă, însă apărarea gazdelor a reușit să rămână compactă și să închidă bine spațiile, blocându-le românilor calea spre poarta adversă.

Abia în minutul 29 Denis Alibec a reușit să trimită mingea în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, după ce faza a fost analizată cu VAR. România a deschis, totuși, scorul, în minutul 35, prin Dennis Man, care a înscris cu capul, din centrarea de maestru a lui Olimpiu Moruțan. În ultima parte a primei reprize, „tricolorii” nu au reușit să își mai creeze ocazii clare de gol, însă au intrat la vestiare în avantaj.

La reluare, Denis Alibec a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. A înscris pentru 0-2 în minutul 50, cu un șut plasat, după ce a scăpat singur cu portarul. Golul a fost inițial anulat din nou de arbitru, tot pentru ofsaid, însă cu ajutorul VAR eroarea tușierului a fost corectată.

România a învins cu 2-0 în Andorra, la debutul în preliminariile Euro 2024

Din minutul 61, România a jucat în superioritate numerică, după ce Rebes a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Deși au avut un om în plus, „tricolorii” antrenați de Edi Iordănescu nu au reușit să majoreze diferența de pe tabela de marcaj. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 2-0 a României. Un pas cu dreptul în calificările la Campionatul European din 2024, dar fără un joc neapărat convingător al „tricolorilor”.

În celelalte meciuri din grupa I preliminară Elveția a câștigat cu 5-0 în Belarus, iar Israel – Kosovo s-a încheiat 1-1. România este pe locul al doilea în grupă.

Caseta tehnică a meciului:

Andorra – România 0-2

Marcatori: Man ’35, Alibec ’50

Cartonaș roșu: Rebes ’61

ANDORRA: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas.
Selecționer: Koldo Alvarez

ROMÂNIA. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin (M. Marin ’66), Olaru (Băluță ’66), Stanciu (Fl. Tănase ’80) – Moruțan (Dobre ’70), Alibec, Man (O. Popescu ’70).
Selecționer: Edo Iordănescu

Arbitru: Dario Bel. Asistenți: Kruno Šaric, Goran Pataki (toți din Croația) / Arbitru VAR: Paolo Valeri. Asistent VAR: Daniele Doveri (ambii din Italia)

Urmăriți Impact.ro și pe