EXCLUSIV

Ce nu aveau voie să poarte cântărețele din România, pe vremea lui Ceaușescu. Dezvăluiri uimitoare: „Erau restricții în acest sens” (exclusiv)

Nicu Stan 09.10.2021, 18:06
Ce nu aveau voie să poarte cântărețele din România, pe vremea lui Ceaușescu. Dezvăluiri uimitoare: „Erau restricții în acest sens” (exclusiv)

S-a aflat ce nu aveau voie să poarte cântărețele din România, pe vremea lui Ceaușescu. O artistă celebră a făcut dezvăluiri uimitoare despre care era viața cântărețelor din România care apăreau la evenimente unde participa și cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu.

Ce restricții aveau artistele care apăreau în fața cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Ileana Șipoteanu: ”Rochiile trebuiau să fie cât mai lungi”

Ileana Șipoteanu a dezvăluit pentru Impact.ro că nu a avut ocazia să participe la vreun eveniment la invitația tovarășului Nicolae Ceaușescu, însă a avut o piesă în repertoriul care făcea referire la epoca comunistă.

Ileana Șipoteanu, în vârstă de 54 de ani, este una dintre artistele reprezentative ale generației care a prins o parte din activitate în perioada comunismului.

Ileana Sipoteanu vrea sa scrie o carte despre amintirile din comunism
Ileana Sipoteanu vrea sa scrie o carte despre amintirile din comunism

Epoca comunistă, vremuri minunate

Artista și-a amintit cu plăcere de vremurile bune, atunci când urca pe scenă. În plus, Ileana Șipoteanu chiar vrea să scrie o carte în care să cuprindă toate acele amintiri.

”Ce vremuri minunate au fost pentru noi, numai amintri frumoase. Sper să le adun într-o carte, cât mai curând. Toate spectacolele noastre erau aparte. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiți.

Cine mai mergea în turnee

Am fost mulți ani în turnee cu Gabi Dorobanțu, cu Daniel Iordăchioaie, eram o echipă puternică. Păstrez legătura cu toți. Prietenia rezistă la noi, și așa se întâmplă când e vorba de omenie”,  a declarat Ileana Șipoteanu.

Ileana Șipoteanu nu i-a cântat lui Nicolae Ceaușescu

Cântăreața a avut în repertoriu o piesă cu dedicată special, însă, spune tot ea, nu a avut ocazia să cânte pentru dictatorul Nicolae Ceaușescu.

”Nu am avut onoarea să cânt pentru Ceaușescu, poate mi-aș fi dorit să o fac în anumite etape ale vieții, când mergeau alții. Am avut o piesă, Pentru tine, Românie a lui Dan Beizadea, în care cântam un vers, cu referire, sub cerul cald, al epocii de aur. Acum, când te uiți în jur, chiar era așa. Au fost mai puține lucruri rele decât cele bune”, a adăugat Ileana Șipoteanu.

Restricții în ceea ce privește ținutele purtate

Referitor la ținuta sa de scenă din epoca comunistă, Ileana Șipoteanu a mărturisit că existau mai multe restricții.

”Erau restricții în acest sens. Trebuia să avem rochii cât mai lungi și fără bijuterii mari, aveam voie doar accesorii foarte mici”, a mai spus Ileana Șipoteanu.

Care este cea mai bună prietenă a Ilenei Șipoteanu

De asemenea, Ileana Șipoteanu păstrează și acum o legătură strânsă cu toți artiștii cu care pleca în turnee, pe timpul lui Ceaușescu. Și, mai spunea tot ea, are o relație deosebită de prietenie cu cântăreața Carmen Rădulescu.

”Avem un grup de whats app pe care comunicăm, ne trimitem poze, povestim ce am mai făcut. Așa aflăm unii de alții. Cu Gabi Dorobanțu fac schimb de fotografii din vacanțe sau de la alte evenimente, ne trimitem poze. Carmen Rădulescu a venit aici, la Constanța, la noi la Universitate. Cu ea am fost și la ultimul spectacol, cel de pe 27 august, la Constanța”, amintește Ileana Șipoteanu.

Urmăriți Impact.ro și pe