Ce nu au voie să facă bucureştenii de Florii şi de Paşte. Autorităţile au anunţat restricţiile

Ioana Bucur, Anca Lupescu 23.04.2021, 16:44
Ce nu au voie să facă bucureştenii de Florii şi de Paşte. Autorităţile au anunţat restricţiile

Măsuri speciale pregătite pentru următoarele două weekenduri. Autoritățile au anunțat ce nu au voie să facă bucureştenii de Florii şi de Paşte.

Ce nu au voie să facă bucureştenii de Florii şi de Paşte

Mobilizare serioasă de forțe pentru cele două weekenduri cu sărbători. Poliția Capitalei a anunțat, vineri, ce nu au voie să facă bucureştenii de Florii şi de Paşte. Măsurile speciale pregătite de oamenii legii au fost prezentate în cadrul unei declarații de presă susținută de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, împreună cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

„Poliția Capitalei va acționa în zonele lăcașurilor de cult și cimitirelor dar și zonelor de agrement destinate efectuării picnicurilor sau grătarelor. Aici amintim zona Băneasa, Lacul Morii, Lacul Văcărești. Polițiștii vor fi prezenți în astfel de locații. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului. Potrivit legislației în vigoare nu este permisă formarea grupurilor mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă între 500 și 2500 lei. Reamintim că astăzi programul magazinelor este prelungit. Bucureștenii pot face cumpărături și după ora 18:00 până la ora 20:00”, au transmis autoritățile.

Restricții pentru Paște și 1 Mai
Restricții pentru Florii și pentru Paște. Inquam Photos / Alexandru Busca

Excepții de la restricțiile de weekend

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că sâmbătă urmează să aibă loc o ședință online a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, a cărei temă centrală va fi prelungirea măsurilor luate în Bucureşti, ce expiră în noaptea de 24 aprilie. El a amintit că vor fi excepţii de la restricțiile de weekend cum ar fi vinerea aceasta şi vinerea următoare, 30 aprilie,  când programul magazinelor va fi până la ora 20.00, nu până la 18.00. În noaptea de Paște, circulaţia persoanelor va fi permisă între orele 20.00 şi 05.00.

„Se menţin măsurile care sunt în vigoare, cu excepţia următoare – vinerea următoare va fi ca şi vinerea aceasta programul magazinelor şi în general al operatorilor economici până la ora 20.00 şi în noaptea de Înviere este permisă circulaţia pe toată noaptea între ora 20.00 – 05.00. La fel face excepţia noaptea de Ramazan care este peste o săptămână după Paşte. În rest, măsurile sunt ca şi până acum. Circulaţia în această vineri a rămas tot până la ora 20.00, dar am dat deja dispoziţie către Poliţie să permită circulaţia persoanelor fără niciun fel de probleme până la ora 21.00, pentru a se retrage acasă. Nu vor fi probleme”, a spus Alin Stoica vineri, pentru News.ro.

Premierul Florin Cîțu a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din România, la începutul acestei săptămâni, înainte de Sărbătorile Pascale și a altor momente religoase din următoarea perioadă. Liberalul i-a asigurat că Guvernul nu intervine în desfăşurarea sărbătorilor religioase şi nu are în vedere măsuri suplimentare faţă de cele existente.

„Am avut astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai cultelor religioase din România, în perspectiva Sărbătorilor Pascale şi a altor momente religioase importante din perioada următoare. Am punctat faptul că la nivelul Guvernului nu dorim să intervenim în nici un fel în desfăşurarea tradiţională a sărbătorilor religioase şi nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare faţă de cele existente”, a declarat premierul, miercuri, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...