Ce nu ai voie să faci în Ajunul Anului Nou. Prea puţini români au habar de această tradiţie

Stan Filon 31.12.2021, 09:13
Ce nu ai voie să faci în Ajunul Anului Nou. Prea puţini români au habar de această tradiţie

Ultima zi a anului este plină de superstiții de care românii țin cont de sute și sute de ani. Aașadar, cu toții trebuie să știm ce este interzis să facem în această zi. Pentru a nu atrage ghinionul și pentru a lăsa norocul și bunăstarea să intre în casele noastre, trebuie să respectăm cu strictețe tradițiile din bătrâni.

Ce nu ai voie să faci în Ajunul Anului Nou

Ultima zi a anului este foarte importantă, din punct de vedere al energiilor. Cele negative trebuie să dispară și să facă loc energiilor, vibrațiilor pozitive, care să ne aducă în Anul Nou sănătate și prosperitate. Pentru asta, trebuie să știm exact ce să facem, dar, mai ales, ce să nu facem!

Gospodinele trebuie să știe că în ultima zi din an nu se dă cu mătura, deoarece îți mături norocul și îți arunci la gunoi prosperitatea. Nu este bine să scoți absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul pentru că se spune că atunci când îl arunci, vei arunca la ghenă, de fapt, și norocul din casă.

Ce nu ai voie sa faci in Ajunul Anului nou
Ce nu ai voie sa faci in Ajunul Anului nou

Norocul poate fi tăiat, dacă nu suntem atenți

În unele regiuni din țară se crede că atunci când arunci gunoiul în ajunul Anului Nou vei avea casa goală pe tot parcursul anului care stă să vină. Știm că este greu să nu spălăm în ultima zi din an, însă trebuie să ne abținem, chiar dacă vedem că bluza noastră preferată sau cămașa este murdară. Vom fi nevoiți să găsim altceva de îmbrăcat de Revelion, deoarece în ultima zi din an nu se spală haine! Dacă speli haine în ultima zi din an, atunci îți va merge prost tot anul care vine. Se spune chiar că nu este bine să speli până la Bobotează, atunci când se sfințesc apele.

Nici foarfecele nu este bine să le folosim, deoarece vom secționa norocul, iar acesta nu va mai ajunge deloc la noi. La miezul nopții este important să deschidem larg ferestrele și ușile pentru a alunga tot ce a mai rămas din ghinionul și energiile negative adunate în anul 2021, dar pentru a intra în casă aerul proaspăt și plin de energii pozitive al Anului Nou.

De asemenea, se spune că pentru a atrage norocul în noaptea de Revelion, este important și cu ce ne îmbrăcăm. Culoarea hainelor este destul de importantă și se spune că trebuie să purtăm ceva de ciloare roșie. De asemenea, este important să ai portofelul plin de bani și să ții bani în buzunare pentru a avea noroc de bani și anul care vine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...