Ce note au luat vedetele la Bacalaureat. Mediile obţinute de Alexandra Stan, Iuliana Luciu sau Nicole Cherry

Andra Daoud 27.06.2022, 11:37
Ce note au luat vedetele la Bacalaureat. Mediile obţinute de Alexandra Stan, Iuliana Luciu sau Nicole Cherry

Absolvenții de liceu trec prin mari emoții în perioada aceasta. Luni, 27 iunie, s-au afișat notele la examenul de Bacalaureat, iar rata de promovare este cea mai bună din ultimii 10 ani, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În pielea absolvenților de astăzi au fost, de-a lungul timpului, și vedetele din România, iar unele dintre ele chiar se laudă cu medii mari la examenul maturității.

Ce note au luat la Bacalaureat vedetele din România

Elevii care au terminat liceul au trecut printr-o perioadă de mari emoții săptămânile trecute, când au susținut competențele digitale și probele scrise la examenul de Bacalaureat. În sesiunea de vară a examenului de anul acesta s-au înscris 126.000 de absolvenți de liceu, care au susținut examenul. Ei au aflat astăzi notele pe care le-au obținut, iar cei care consideră că meritau mai mult pot depune contestații.

Media de la BAC este importantă nu doar pentru cei care se înscriu la o facultate pe bază de dosar, ci pentru toată lumea. Nota este scrisă pe diploma de BAC, care este considerată de mulți drept o carte de vizită. Și vedetele din România au trecut prin emoțiile BAC-ului, unele mai recent, altele cu mulți ani în urmă. Iată cine a obținut medii mari la examenul maturității:

Dorian Popa – 9,83
Anda Adam – 9,66
Mihai Trăistariu – 9,88
Sore – 9,16
Alexandra Stan – 9,13
Dan Negru – 9,20
Adela Popescu – 9,28
Marius Moga – 9,30
Inna – 8,85
Nicole Cherry – 8,25
Bianca Drăgușanu – 8,95
Andreea Bănică – 8,75
Adrian Sînă – 8,42
Oana Radu – 8,20

Dacă vedetele menționate anterior au trecut BAC-ul cu brio, chiar cu medii mari, la polul opus se află cele care nu au promovat examenul din prima încercare. Adelina Pestrițu nu a reușit să obțină notă de trecere la proba de limba română de la BAC, după ce la subiectul al III-a a încurcat două romane și a făcut alt eseu decât era cerut în subiect.

Ea a promovat examenul ulterior, în cea de-a doua sesiune. În situația Adelinei Pestrițu s-a aflat și Iuliana Luciu, care a promovat BAC-ul cu media 7,40, însă din a doua încercare.

Ce note au luat vedetele la Bacalaureat. Mediile obtinute de Alexandra Stan, Iuliana Luciu sau Nicole Cherry 1
Adelina Pestritu a promovat BAC-ul din a doua incercare

Cel mai bun rezultat la BAC 2022 din ultimii 10 ani

Luni dimineața, la momentul afișării notelor obținute de elevi la BAC, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat o rată de promovare de 73,3%, mai mare decât în anii precedenți.

„Anul trecut, au fost 86.000 de candidați reușiți, cu aproape 3.000 mai puțini față de acum. Rată de promovare de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani. Au promovat examenul peste 89.000 de candidați.

Cea mai ridicată rată de promovabilitate a fost înregistrată în Cluj – 81,9%, Iaşi, 81,6% , Bucureşti – 77,4%. Judeţele cu cea mai scăzută promovabilitate: Ilfov – 47%, în creştere cu 6 faţă de anul trecut, Călăraşi – 35%.

Îi felicit pe cei 162 de candidaţi care au obţinut media 10. În Bucureşti au fost 30 de note de 10, în Prahova 15 note de 10, Galaţi şi Tulcea au fost câte 9 note de 10.”, a spus ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe