Ce note a luat Eliza Iliescu la Bacalaureat. Planurile mari pe care le are fiica celei mai bătrâne mame din România: „Va reuşi să le facă faţă” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 28.06.2022, 16:35
Ce note a luat Eliza Iliescu la Bacalaureat. Planurile mari pe care le are fiica celei mai bătrâne mame din România: „Va reuşi să le facă faţă” EXCLUSIV

Eliza Maria Iliescu, fata Adrianei Iliescu, cea care la un moment dat a fost cea mai bătrână mamă din lume, a făcut față cu succes examenului de bacalaureat din acest an. La 17 ani, Eliza, fosta șefă de promoție a absolvenților Colegiului „Dimitrie Paciurea”, a reușit să treacă cu brio și de examenul de maturitate, așa cum mai este cunoscut Bacalaureatul.

Eliza Iliescu, medie fabuloasă la Bacalaureat

Ea a confirmat astfel declarațiile anterioare oferite tot pentru impact.ro conform cărora nu simte niciun fel de emoții speciale înaintea marelui pas al examinării: „M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”.

Iar rezultatele muncii sale nu au pregetat să apară.

„Fiica mea a luat 9,80 la Limba Română. De asemenea, a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pentru care a decis în cele din urmă să dea examen”, a declarat Adriana Iliescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Un calcul simplu ne indică că Eliza Iliescu ar fi reușit o nouă performanță notabilă, aceea de a fi obținut la examenul de Bacalaureat o medie generală în jur de 9.50. Sau poate chiar mai mult!

Potrivit afirmațiilor acesteia, mama Adriana Iliescu se simte tare mândră de fiica sa, care este din ce în ce mai aproape să-i calce pe urme, alegând după toate probabilitățile, o carieră în învățământ.

„Eliza va face două sau poate chiar trei facultăți. cine știe! Am studiat împreună mai multe variante, însă nu vi le putem spune, fiindcă mai pot apărea schimbări. Cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a adăugat aceeași Adriana Iliescu.

Ce note a luat Eliza Iliescu la Bacalaureat. Planurile mari pe care le are fiica celei mai bătrâne românce: „Va reuşi să le facă faţă” EXCLUSIV
Adriana Iliescu si Eliza

„Am fost și sunt un om normal”

Mai mult, succesul fiicei sale „a molipsit-o” și pe mama, care se simte capabilă să-i ofere în continuare tot ajutorul de care aceasta are nevoie pentru a-și vedea împlinit marele vis, în ciuda vârstei:

„Știm amândouă că nu va fi simplu, dar vom merge pe calea asta! O voi ajuta să-și plătească a doua facultate din pensia mea de la Uniunea Scriitorilor. Am făcut calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet!”, a mai spus Adriana Iliescu.

La rândul ei, Eliza Iliescu a evitat o dată în plus să se laude cu rezultatele sale frumoase înregistrate la învățătură, tot ea fiind cea care a reușit să încheie liceul cu o medie generală cifrată tot în jurul pragului de 9.50.

„Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali. Uneori însă am aflat că există și excepții. Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a precizat recent Eliza Iliescu pentru Impact.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, se va înscrie la cursurile Facultății de Litere, dar în paralel ar urma să urmeze și cursurile unei a doua facultăți, cel mai probabil cea de Filosofie.

Adriana Iliescu a împlinit de curând 84 de ani. Fosta profesoară de română a devenit mamă la 66 de ani, fiind considerată la finele lui 2006, cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu are o pensie moderată și din aceasta își susține lunar financiar fiica, pe Eliza Maria, cea care din această toamnă va încerca și emoțiile vieții studențești.

Urmăriți Impact.ro și pe