Ce notă a luat Traian Băsescu la BAC. Materia la care fostul președinte excela, dezvăluită de o fostă profesoară

Andra Daoud 30.06.2022, 11:33
Ce notă a luat Traian Băsescu la BAC. Materia la care fostul președinte excela, dezvăluită de o fostă profesoară

Absolvenții de liceu au trecut recent prin emoții mari în luna iunie, când au susținut examenul de Bacalaureat. Între timp s-au afișat și rezultatele, iar candidații au putut răsufla ușurați. Și vedetele și personalitățile politice din România au trecut, la rândul lor, prin emoții atunci când au dat Bacalaureatul și, în timp ce unii se laudă cu note mari, alții nu au excelat la examen. Ce notă a obținut la BAC fostul președinte Traian Băsescu și ce a spus o fostă profesoară despre el.

Cu ce notă a trecut Traian Băsescu Bacalaureatul

Traian Băsescu a dezvăluit, la un moment dat, nota pe care a obținut-o la examenul maturității, într-un interviu la postul public de televiziune. Fostul șef de stat spunea, la acea vreme, că nu își mai amintește exact cât a luat, dar crede că undeva la 7.40 sau 7.50. Ulterior, s-a aflat nota exactă pe care Traian Băsescu a obținut-o la BAC: 7.40. Fostul președinte a recunoscut că nu a fost un elev strălucit și că rezultatele sale nu au fost niciodată de 10.

Cu toate acestea, a avut câteva materii la care a excelat, printre acestea numărându-se istoria, matematica și fizica. De altfel, fosta dirigintă din liceu a lui Băse, care i-a fost și profesoară de fizică, a avut numai cuvinte de laudă la adresa politicianului, atunci când a fost întrebată despre el.

„Era extrem de isteț, învață cu ușurință la matematică și la fizică. I-am urmărit evoluția și am fost mândră că, la 29 de ani, era căpitan de vas de mare tonaj. (…) Era un copil năstrușnic. Nu prea puteai să-i impui lui Traian constrângeri absurde. Dacă forțai nota, nu răspundea, nu-i convenea. Primăvara cam uita de învățat.”, a declarat, la un moment dat, profesoara pe nume Iulia Văideanu.

Ce nota a luat Traian Basescu la BAC. Materia la care fostul presedinte excela, dezvaluita de o fosta profesoara
Traian Basescu, la varsta absolvirii liceului

„Ăsta nu-i Traian al meu!”

O altă profesoară, cea care i-a predat istorie fostului președinte, a declarat că elevul Traian Băsescu avea o personalitate în contrast total cu cea pe care a avut-o politicianul de mai târziu. Tudorița Condrea și-a amintit o scenă cu Traian Băsescu la clasă, la lecția în care a predat Marea Unire.

„După ce le-am predat Marea Unire, s-a ridicat în picioare și mi-a zis că familia lui se trage din George Pop de Băsești, unul dintre făuritorii Unirii. Am discutat apoi despre asta. Îmi amintesc perfect, învață într-o clasa la parter. Când l-am văzut peste ani, politician, agresiv, mi-am zis: ‘Ăsta nu-i Traian al meu!’”, a povestit fostul cadru didactic.

Traian Băsescu a absolvit liceul și a dat BAC-ul în anul 1971. Fostul președinte a fost elev al liceului Lucrețiu Pătrășcanu din Bacău, care ulterior și-a schimbat numele în Gheorghe Vrinceanu. Politicianul a studiat la o clasă de matematică-fizică.

Urmăriți Impact.ro și pe