Ce noi reguli ar putea să se intre în vigoare, de la 1 august 2020, în România. Anunțul făcut de premierul Orban

Elena Avramescu / 28.07.2020, 17:02
Ce noi reguli ar putea să se intre în vigoare, de la 1 august 2020, în România. Anunțul făcut de premierul Orban

Premierul Orban a anunțat azi noile măsuri care ar putea fi introduse de la 1 august 2020. Printre acestea ar fi limitarea  programului cluburilor şi al teraselor din anumite zone, precum şi introducerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile deschise aglomerate.

Premierul Orban despre noile reguli care pot intra în vigoare de la 1 august

„Singurele discuţii sunt legate de limitarea programului la cluburi şi terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel naţional, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că şi pe plaje există un risc epidemiologic mare”.

„Iar acolo propunerea e să se elimine excepţia legată de persoanele aparţinând unei familii, să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor. De asemenea, e discuţia legată de posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştilor în spaţii deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, potrivit mediafax.ro.

Anunțul făcut de premierul Orban
Anunțul făcut de premierul Orban

„Vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”

Acesta a mai declarat că marţi va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide dacă se modifică hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a introduce noi măsuri.

„Specialiştii deja au formulat nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi cel mai probabil azi (marţi – n.r.) va fi CNSU şi miercuri şedinţă de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a introduce noi măsuri”, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI