Ce ne așteaptă după ciclonul polar care a făcut ravagii în țară. Prognoza ANM pentru săptămâna viitoare

Badea Violeta, Mihai Ianoși 28.01.2023, 16:13
Ce ne așteaptă după ciclonul polar care a făcut ravagii în țară. Prognoza ANM pentru săptămâna viitoare

Anunț de ultimă oră venit din partea specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Zilele acestea, zăpezile și viscolul au făcut prăpăd în aproape toate județele din România, dar vremea urmează să se schimbă, din nou. Meteorologii au realizat, în urmă cu puțin timp, prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Iată ce fenomene ne așteaptă!

Ce va urma după ciclonul polar care străbate ţara. ANM anunță prognoza pentru săptămâna viitoare

Meteorologii au făcut un anunț important. Dacă până acum nămeții și frigul năprasnic au creat mari probleme românilor, vremea se schimbă începând de săptămâna viitoare. Experții ANM anunţă că în curând temperaturile vor începe să urce treptat, în aproape toată ţara.

Schimbarea va fi resimțită încă de duminică, 29 ianuarie, când fenomenele vor fi în diminuare. Potrivit meteorologului ANM, Alina Şerban, încă de la noapte, ciclonul polar se va retrage ușor, aria precipitațiilor se va restrânge, iar vântul va slăbi în intensitate până la următorul eveniment.

„Deocamdată, pentru partea de sud-est din această seară evenimentele vor fi în diminuare. În perioada imediat următoare, temperaturile poate doar în depresiuni să coboare atât de mult, în jurul a -10 grade, în rest vorbim de temperaturi negative în toată țara, dar nu foarte coborâte, spre -5 sau -7.

Sunt nişte temperaturi potrivite, dacă ne raportăm la momentul acesta, la data calendaristică. Dacă ne raportăm la senzație, va fi rece, va fi frig, mai ales că și acest frig va fi amplificat și de vânt, dar spre seară vântul va diminua în intensitate.

A fost vânt și în Oltenia, a fost și în Muntenia, chiar dacă s-a asociat cu precipitații mai amestecate în zona joasă de relief, dar vântul a existat asociat cu temperaturi destul de scăzute, iar senzația nu a fost deloc plăcută”, a spus specialistul ANM, la Antena 3 CNN.

Citește și Adevărul despre vremea din 2022. S-a mai întâmplat doar de două ori în țara noastră!

Ce ne asteapta dupa ciclonul plar care a lovit tara
Ciclon polar in Romania

Cum va fi vremea în judeţele Vrancea și Buzău

În ultimele ore, în judeţele Vrancea și Buzău a nins cel mai mult. Multe localităţi au rămas fără curent electric, iar multe drumuri au fost blocate. Ei bine, zilele următoare, acolo va continua să ningă cel puțin până spre seară și vântul va continua să sufle cu putere.

Cu toate că sunt șanse ca vremea să se mai domolească, în condițiile în care vor cădea fulgi de nea pe tot parcursul zilei, vor exista probleme în continuare, cel puțin pe șosele. Vântul va sufla cu o putere de peste 50-60 de kilometri pe oră, iar ninsoarea nu se va opri pe aproape tot parcursul intervalului.

De altfel, expertul ANM anunță că toată jumătatea de sud-est a României va fi în continuare sub influența ciclonului polar. Vor cădea precipitații în general sub formă de ninsoare. În schimb, sunt șanse ca la malul mării să plouă.

Amintim că traficul rutier a fost blocat în această dimineață, pe mai multe drumuri naționale din cele două județe, din cauza ninsorii viscolite.

Citește și Vremea se dezlănțuie în România. A fost emis codul portocaliu pentru mai multe regiuni. Capitala și alte 25 de județe, vizate de cod galben!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...